Регіонали вже мають карту нарізаних округів на вибори до Верховної Ради – КВУ

Верховна Рада прийме законопроект про вибори, який запропонувала робоча група Олександра Лавриновича. Про це  заявив глава Комітету виборців України Олександр Черненко, коментуючи невизначеність із виборчим законом, коли до останнього моменту не ясно, за яким законом будуть проходити вибори і яку тактику обирати їх потенційним учасникам.

За словами голови КВУ, все-таки буде «протягнутий» законопроект Лавриновича. “Якщо його внесуть до парламента до кінця жовтня, то 80% ймовірності, що він буде прийнятий”.
У той же час, як зауважив Черненко, ті, хто заздалегідь почав демонструвати активність у “віртуальних” поки що мажоритарних округах, нині принишкли в очікуванні конкретики.

Разом з тим, за словами Черненка, він вже бачив у деяких обладміністраціях карту нарізаних округів, хоча той же Лавринович заявляв, що вони будуть сформовані лише після набуття чинності закону про вибори.

Зокрема, по мажоритарці на Житомирщині збирається йти “нунсівець” Павло Жебрівський. Він запевнив, що саме відсутність округів найбільше заважає йому та іншим мажоритарникам визначатися з подальшими діями.

“Свої” вже, напевно, всі знають, а нам ніхто нічого не говорить. Це, а також принципи формування дільничних і територіальних комісій – головні загадки цієї кампанії”, – сказав Жебрівський.

Нагадаємо, раніше Президент публічно сказав, що він за змішану систему, і деякі “одинаки” навіть стали заздалегідь розкручуватися з розрахунку на мажоритарку. Але потім влада почала темнити і поширювати чутки (через того ж Андрія Клюєва, який відстоює збереження нинішньої системи), що на змішану систему голосів може не знайтися.

Коментарі вимкнені.