«Однокласcники» і «Вконтакте» можуть об’єднати

Голова Mail.ru Group Дмитро Грішин офіційно визнав, що холдинг вважає за доцільне об’єднати соціальні мережі «Одноклассники» і «Вконтакте». Однак проти такого сценарію виступає засновник і великий другий акціонер — Павло Дуров: він сам готовий викупити контроль над мережею.

 

«Об’єднання було б доцільним, враховуючи конкуренцію, що посилюється між російськими мережами та міжнародними майданчиками», — сказав Д.Грішин на конференції «Російський інтернет-форум», пише «РБК daily».

 

Джерело, близьке до холдингу, говорить, що у Mail.ru Group є опціон на збільшення частки в акціонерному капіталі «ВКонтакте»до 40% і «холдинг має намір реалізувати його».

 

Нагадаємо, Mail.ru Group повністю контролює «Однокласcники» і володіє 32,5% акцій «ВКонтакте», також у неї є соцсервіс «Мой Мир», інтегрований в портал Mail.ru.

 

Засновник «ВКонтакте» П.Дуров виступає проти об’єднання двох мереж. За інформацією «РБК daily», він разом із партнером В’ячеславом Міріашвілі (за неофіційними даними, у нього близько 20% акцій соцмережі) готові самостійно викупити частку Mail.ru Group.

 

Як повідомлялося раніше, «ВКонтакте» може відкрити офіс у Києві.

 

Аудиторія «ВКонтакте» складає близько 25 млн унікальних відвідувачів на день, з яких близько 5 млн щоденних відвідувачів — це користувачі з України. При цьому загальна кількість реєстрацій з України набагато більша.

 

РБК-Україна

Коментарі вимкнені.