«Творити добро легко!»

З таким гаслом студенти ТНПУ та волонтери ТММГО «Віра, Надія, Любов» відвідали дитячі будинки міста – на С. Бандери та по вул. Стрімка.
Щорічна Великодня благодійна акція «Свято у серці кожної дитини» тривала з З 11 по 15 квітня 2011 року у торгових центрах Тернополя. Волонтери у підсумку зібрали 2625 грн. – небагато-немало, проте достатньо для забезпечення зазначених потреб дітей, які там проживають.
Необхідні речі та подарунки волонтери привезли зі святковою програмою від солісток Центру творчості дітей та юнацтва 29 квітня 2011 року.
На сьогодні у дитячому будинку для дітей шкільного віку проживає 8 хлопців та 8 дівчат, а у притулку для неповнолітніх – 17 дітей. І керівництво і вихованці радо зустріли гостей обіймами і усмішками. «Як приємно і водночас боляче, коли маленькі рученятка обіймають тебе і з надією оченята питають про наступну зустріч…» – ділиться переживаннями волонтер Софія Остролуцька.
«Пригадую, коли я ще проживала у сиротинці, до нас приїздили волонтери. Мені особисто було дуже приємне з ними спілкування і те, що вони не забували про нас. Саме тому зараз я обрала професію соціального педагога. І зараз я тішусь з того, що можу так само допомагати іншим, як колись допомагали нам», – пригадує колишня вихованка дитячого будинку, а тепер студентка Інституту педагогіки і психології та волонтер ТММГО «Віра, Надія, Любов» – Любов  Сайнюк.
А в будинок дитини «Малятко» волонтери поїдуть після травневих свят з ляльковою виставою від студентів «Підготовки вчителів початкових класів» ТНПУ ім. В. Гнатюка.

Ольга Яремчук, ТНПУ

Коментарі вимкнені.