У музей шоколаду у Тернополі можна потрапити за 20 гривень

У торговому центрі “Подоляни” у Тернополі відкрили музей шоколаду.

Павільйон має три зали. У першому – великі стенди із інформацією про виникнення та історію шоколаду, а також – рекордні здобутки. Наприклад, згадка про те, що у Нью-Йорку був побудований двоповерховий шоколадний дім заввишки 6 метрів. У другому залі продемонстровані шоколадні торти та фігурки, показані і какао-боби. А у третьому можна безпосередньо продегустувати чорний шоколад – працівниця закладу подає “бамбукову” чи “мажорну” паличку, вмочену у шоколад зі спеціального фонтана.

Вхід у музей коштує 20 гривень. Можна також пред’явити чек на солодощі компанії “АВК” на зазначену суму. Для дітей до 10 років вхід безкоштовний.

Екскурсії тут відбуваються щопівгодини.

Як розповіла Gazeta.ua екскурсовод Інна Гусейнова, на вихідних тут буває по 700 людей.

“Найбільше люди цікавляться нашими тортами із марципанів. Шукають щось оригінальне на подарунок. Буває, відвідувачі готові викласти навіть 2-3 тисячі гривень за експозиційну модель. Але ми не можемо продати такий торт – він аналогів не має. Чекаємо, щоб на фабриці виготовили замовлення”, – зазначила вона.

100 г торту коштує 25 гривень. Стільки ж вартує і шоколадна фігурка.

“На шматки ми тортів не ріжемо. Це ж ручна робота – наші майстри власноруч роблять кожну деталь. На один виріб іде тиждень. Такий торт має термін придатності 3-4 місяці”, – наголосила Гусейнова.

Шоколадні фігурки тут зроблені у вигляді футбольного м’яча, бутса, кольє, келихів. А на одному з тортів викладена ціла шахова дошка із фігурами.

Музей у Тернополі діятиме до 13 листопада.

Зазначимо, екскурсії тут відбуваються навіть для однієї людини. У вартість квитка входить і подарунковий набір цукерок.

 

Коментарі вимкнені.