Податківці Тернопільщини цього року виявили 2775 фактів нелегальних трудових відносин

Вживаючи заходи щодо детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення, працівниками податкових органів Тернопільщини цього року проведено 1633 рейди, під час яких перевірено 2382 суб’єкти господарської діяльності.

В результаті проведених перевірок виявлено 2775 не облікованих найманих працівників, яким було виплачено 1,3 млн. грн. прихованих доходів „в конвертах”. До бюджету додатково надійшло 121,5 тис. грн. податку з доходів фізичних осіб. У порівнянні з відповідним періодом минулого року кількість виявлених не облікованих найманих працівників зросла на 1311.
До прикладу, нещодавно при проведенні перевірки підприємця Р., який здійснює свою діяльність у сфері виготовлення кабельних барабанів, встановлено використання праці двох найманих працівників. Згідно отриманого пояснення від одного з найманих працівників за період з квітня 2008 року по березень 2009 року йому виплачено 18 тисяч гривень заробітної плати в «конвертах». За порушення законодавства про працю, згідно ст. 172-175 Кримінального Кодексу України, передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Матеріали перевірки будуть передані в органи прокуратури.

 

Коментарі вимкнені.