У Тернополі проблеми з доступом до публічної інформації

27 вересня о 11.00 в конференц-залі готелю «Тернопіль» пройшов круглий стіл «Перспективи та проблеми впровадження Закону України «Про доступ до публічної інформації» у Тернопільській області». Який було організовано партнерством громадських організацій «За доступ до публічної інформації», яке здійснює загальнонаціональний моніторинг виконання органами виконавчої влади та місцевого самоврядування вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації». Подія відбулась за фінансової підтримки МГО «Інтернюз» та «УНЦПД»

В роботі круглого столу взяли участь експерти партнерства «За доступ до публічної інформації» Омелян Іван, Шемчук Анастасія та Ханас Володимир. Вони проінформували присутніх про загальний стан впровадження закону в дію, за результатами громадських моніторингів.

Згодом присутні обговорили проблеми які виникають в запитувачів інформації. Дуже багато нарікань в громадських діячів та опозиційних політиків викликала робота відповідальних за доступ до публічної інформації в Тернопільській міській раді. Зокрема йшлось про погано підготовлені відповіді на запити, в яких завуальовано або відмовлялись в наданні суспільно важливої інформації, або її просто не надавали ховаючи її під грифом «Для службового використання».

В рамках круглого столу також відбулась презентація методичних рекомендації щодо практичного запровадження Закону України «Про доступ до публічної інформації» для тернопільських чиновників. Примірники методичок були розповсюдженні по органам місцевої влади та врученні відповідальним за доступ до публічної інформації! Зокрема керівник апарату Тернопільської обласної державної адміністрації Юрій Желіховський подякував громадським активістам та експертам за проведення круглого столу та пристав на пропозицію постійної співпраці його відомства з громадськими організаціями.

В підсумок і як результат круглого столу експерти запропонували чиновникам провести спільний тренінг з доступу до публічної інформації для органів місцевого самоврядування та громадських активістів. Такий захід має підтвердити бажання влади надавати публічну інформацію громадським активістам, і зміцнити співпрацю влади та громади міста та області.


-1 thoughts on “У Тернополі проблеми з доступом до публічної інформації

  • 19:18 | 29.09.2011 о 19:18
    Permalink

    І не лише в Тернополі! В ПП “Березовиця-водоканал” що в Березовиці – отримати інформацію НЕМтак досекретився, що аж відрили кримінальну справу на директора Гумницького!

Коментарі вимкнені.