В обливний понеділок будуть “зав’язувати вінець”

25 квітня у Обливаний понеділок на Козацькому острові, що у парку Топільче, будуть проходити Великоднє дійство «Зав’яжемо вінець!». Під час заходу для гостей та мешканців міста Тернополя будуть проводитися Великодні гаївки, веснянки та цікаві забави. Початок заходу «Зав’яжемо вінець!» о 14.00 год. біля Катедрального собору та біля основних духовних храмів міста Тернополя. Про це повідомили “Погляду” в ТОО ВМГО “Молода Просвіта”.

О 16.00 від Катедрального собору вулицями міста Тернополя пройде дійство «Кривий танець» – гаївковий рух з живого ланцюга учасників свята.

На головній дорозі до Козацького острівка буде встановлено святково прикрашені ворота. Відвідувачі, які проходитимуть крізь святкову браму, будуть окроплені водицею.

Сам острів буде поділено на кілька майданчиків: дитячий, ігровий та майданчик парубоцьких розваг. Під час забавлянь у парку відбудеться конкурс «Ого! Товканка!».

Планується також вивчення автентичного українського танцю. Усі охочі зможуть опанувати нескладні для виконання, але надзвичайно цікаві, танці України.

На острові буде представлено виставку писанок школи писанкарства «Намалюю писаночку!».

Близько 20.00 відбудеться Великодній концерт. Завершиться захід святковою ватрою.

Організаторами дійства «Зав’яжем вінець!» є національно-патріотичні молодіжні організації області, управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації, Тернопільська міська рада, Теребовлянське вище училище культури.

На захід запрошуються усі, хто окрім великодніх частувань прагне поринути й у вир весняних забавлянь та українських традицій!

 

Коментарі вимкнені.