На Тернопільщині проголошено рік Клима САВУРА

Тернопільська обласна рада проголосила 2011 рік на Тернопіллі роком полковника УПА Дмитра КЛЯЧКІВСЬКОГО (псевдо Клим САВУР). Депутат Тернопільської облради, член фракції УНП Віталій ШАФРАНСЬКИЙ каже, що «4 листопада цього року виповнюється 100 років від дня народження Клима САВУРИ – сина Тернопілля, то ж не вшанувати його гідно УНП просто не дозволила б».

«Полковник УПА, головний командир УПА, член Проводу ОУН, член головного військового штабу УПА Клим САВУР – це приклад, на якому мають виховуватись його юні земляки і українська молодь загалом», – переконаний Віталій ШАФРАНСЬКИЙ.

Він також зауважив, «у місті народження Дмитра КЛЯЧКІВСЬКОГО – Збаражі – є пам’ятник йому, в обласному центрі вулиця носить ім’я Клима САВУРИ, та залишити без загальнообласного вшанування 100-річчя командира УПА Українська народна партія просто не могла, тому й ініціювала прийняття такого рішення», – пояснив Віталій ШАФРАНСЬКИЙ.

Представник УНП переконаний, що «виставки, читання, інші тематичні заходи на виконання прийнятого облрадою рішення, будуть гідно популяризувати постать Клима САВУРИ у рік його сторіччя».

Коментарі вимкнені.