“Вирок Тимошенко – це спроба знищити опозицію” – Тернопільський КОД

Так вважають представники Тернопільського Комітету опору диктатурі. Сьогодні вони закликали до громадянського спротиву режиму Януковича. Опозиційні партії, що входять в комітет стверджують: у Печерському суді три місяці тривав не суд, а «ганебна вистава, яку розігрувала влада та перевертень у мантії». Цей псевдо суд є не чим іншим, як «цинічною розправою режиму з політичним опонентом».

– І в Україні, і в світі ніхто немає ілюзій щодо природи і суті Печерського судилища, – зазначив координатор КОДу Степан Барна. – Всім зрозуміло, що це був не кримінальний процес, а політичний. І ніхто, – ні український народ, ні світова спільнота, – ніколи не повірять у непричетність до цього дійства Віктора Януковича. Він зі своїм олігархічно-мафіозним  кланом організували розправу над лідером опозиції. Саме тому злочинний вирок Юлії Тимошенко – це насправді вирок самому Януковичу і Ко. Місця в цивілізованому світі їм більше немає.

З цього приводу  КОД прийняв звернення до громадськості із такими словами:

«Співвітчизники! Сьогодні кожного громадянина України позбавляють права на вільне слово і незалежну думку, сьогодні разом із Юлією Тимошенко свободу відбирають у кожного з нас. Але це не повинно нас лякати, сіяти зневіру і апатію. Ми мусимо гуртуватися, вистояти і перемогти. Брутальний наступ режиму Януковича має наштовхнутися на громадський спротив усього українського суспільства. У цієї влади немає майбутнього, вона повинна піти геть!».

Звернення до громадськості на засіданні КОДу підписали ТМО «За Україну!», «Народна самооборона», ТОО ВО «Свобода», ТОО УНП, ТОО «Громадянська партія», «Фронт змін», Народний Рух України, ВО «Батьківщина», НУ-НС та Обласне товариство дітей політв’язнів і репресованих.

Тимур Скорбенко

Коментарі вимкнені.