Як Надал буде виводити бізнес із тіні

14 вересня підприємці відчули усю серйозність намірів міської ради підвищити середню заробітну плату тернополян до 2100 грн. Саме у цей день виконавчий комітет відмовив у видачі погоджувальних дозволів кільком суб’єктам підприємницької діяльності. Головна причина – невідповідність середнього розміру зарплати вимогам міської ради, – пише газета “Номер один”.


Нагадаємо, минулого тижня міський голова Тернополя Сергій Надал виступив з ініціативою надавати погоджувальні дозволи тільки тим суб’єктам господарювання, місячна середня заробітна плата у яких складає не менше 2100 гривень. За словами мера, таке рішення повинно спонукати бізнес виводити зарплати із тіні. Цього тижня міський голова довів, що не жартував. Відтак з чотирьох підприємств, які чекали на рішення про погодження містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, відповідні документи отримало лише одне. Виконавчий комітет погодив містобудівні умови Тернопільській філії “Укртелекому”. На основі представленої довідки середня заробітна плата на цьому підприємстві складає майже 2100 гривень. Також необхідні документи отримали підприємці, які не мають найманих працівників і займаються виключно орендаторською діяльністю.

Менше пощастило підприємству “Ростем”, яке не отримало погодження містобудівних умов на будівництво автомийки. Підприємство перебуває у стані реорганізації. Новий штат працівників, середня заробітна плата яких складатиме 2000 гривень, обіцяє набрати з 1 жовтня. Члени виконавчого комітету розцінили цей вчинок, як бажання обвести міську раду навколо пальця, тому відповідних документів не погодили. Однак не проти повернутися до цього питання, коли підприємство надасть довідку про середню заробітну плату розміром 2100 грн.

Також на доопрацювання відправили ще два схожі питання.

 

Коментарі вимкнені.