Чергове «срібло» привезли гарьовики з чемпіонату світу

Учень третього курсу Збаразького ПТУ-25 Віталій Чорняк поповнив скарбничку медалей місцевих гирьовиків. Він став бронзовим призером чемпіонату з гирьового спорту у ривку серед юнаків до 18 років, який проходив 14-15 травня у Кам’янець-Подільську.

− Ми не могли цього разу, −  каже тренер хлопця Петро Багрій, − собі дозволити пропустити нагоду здобути ще одну нагороду. Адже через неможливість поїхати на  попередні змагання світового рівня в  Італію, Росію, ми втратили шанс отримати золоту медаль, яку за результатами перегляду протоколів міг отримати наш Максим Колодчак.

На змаганнях у Кам’янець-Подільську було встановлено  три рекорди світу, а результати інших спортсменів були на рівні старших гирьовиків. Адже, коли 18-річні хлопці у поштовху двох двадцятичетвірок (а в такому віці спортсмени виступають з гирями 24 кг) за  10 хвилин піднімають по 155 разів або в ривку по 110 підйомів на кожну руку, то це вже рівень дорослих.

Досягнення Віталія Чорняка не були б  ніким оцінені, якби не підтримка людей, які допомогли йому потрапити на змагання, і які відчувають свою причетність до виховання молоді. Крім ФСТ «Колос» (голова Д.Бутор), що вболіває за спортсменів, до цієї справи доклались небайдужі збаражани.

− Я щиро вдячний, − каже Петро Багрій, − тим землякам, які з розумінням і відкритою душею йдуть назустріч спортсменам, які важкою працею захищають честь нашого краю на всеукраїнському і міжнародному рівнях. Хочу подякувати за це спонсорам Василю Габрику, Ігорю Данилевичу, Віктору Чорному, Ігорю Ломазі. Бажаю їм всіляких успіхів і благополуччя. А наші успіхи нехай будуть підтвердженням правильності вибору сфери їхньої благодійності та подарунком старовинному Збаражу до його 800-річчя.

Ярина ОЗИМА, Народне Слово

Коментарі вимкнені.