Мер Тернополя закликав українців 23 травня одягнути червоно-чорні пов’язки

19 травня відбулась сесія міської ради. На якій депутити прийняли звернення до Президента Віктора Януковича та Верховної Ради щодо засудження злочинів комуністичного режиму та заборону комуністичної ідеології. Мер Тернополя Сергій Надал закликав українців 23 травня надіти червоно-чорні пов’язки.

Тернопільська міськрада вимагає від влади країни прийняти офіційне рішення про засудження злочинів комунізму, здійснених комуністичною партією проти української нації; ініціювати проведення міжнародного судового процесу над комунізмом; провести повну ліквідацію комуністичних символів і пам’ятників і не допустити їх встановлення чи відновлення в майбутньому, а також заборонити комуністичну ідеологію в усіх її проявах як людиноненависницьку.

Сергій Надал у своєму зверненні до жителів міста і всіх українців зазначив, що впродовж 70 років 23 травня за рішенням Другого Великого Збору Організації Українських Націоналістів відзначається як Свято Героїв.
Він закликав усіх українців 23 травня використовувати червоно-чорні стрічки.

“Я закликаю всіх тернопільчан, всіх українців 23 травня червоно-чорними стрічками на одязі, на транспорті, різними способами солідаризуватися зі святкуванням цього свята. Це буде вшануванням героїв, це буде визнанням того, що боротьба за українську Україну триває”, – заявив мер Тернополя .

Коментарі вимкнені.