“Опілля” п’ють вже 160 років

опілляІноді відкорковуючи пляшку “Жигулівського” чи “Корифею” від “Опілля” і не здогадуєшся, що ти за кілька хвилин можеш відчути смак історії рідного міста. Саме так. Традиції справжнього пивного смаку живого пива зберігають на “Опіллі” понад 100 років.

Адже 160 років тому, у середині 19 ст. в Галичині, як і у всьому світі відбувається науково-технічна революція, яка позначилася на всіх сферах життя людини.

Відомий нині, як ВАТ “Опілля” Тернопільський пивзавод №1 було збудовано саме тоді. У далекому 1851 році, на той час далеко за містом, біля Білої, у місцевості званій “Провалиха”.  У “Географічному словнику королівства Галичини і Ладомерії “за 1880 рік згадується броварня “Провалиха”, у Білій асі Тернопіль (тобто у Білій) при Тернополі, власником якої був Самсон Гольденберг.

Протягом короткого часу місцева броварня “Провалиха” стала одним з улюблених місць відпочинку. Пиво тут було дуже добре і за помірною ціною. Пиво із “Провалихи” успішно конкурувало із пільзенським і оконцінським у 19 рестораціях Тернополя, чисельних кнайпах і “пив’ярнях”.  Частина виробленого пива відправлялась навіть за кордон.

У міжвоєнний період “Провалиха” входила до “Галицького союзу пивоварів”. Це об’єднання дозволяло ефективно захищати інтереси пивоварів на внутрішньому і зовнішніх ринках. У 1939 році з приходом на Галичину радянської влади, потужності нинішнього “Опілля” було націоналізовано. Завод кілька разів переживав глибоку реконструкцію. Не припиняється покращення технологічних можливостей і зараз. Зокрема, лише протягом останнього року на “Опіллі” було запущено нову автоматизовану лінію з розливу у  ПЕТ-пляшку.

Підприємство відновило випуск “Жигулівського” та “Княжого”. Ці марки пива від “Опілля” повною мірою відповідають основному принципу пивоварні – готувати натуральне, якісне пиво з використанням природних складових. “Жигулівське”, як і багато років тому, за радянських часів, стало одним з найулюбленіших сортів пива тернополян і гостей міста. Його називають справжнім “золотим пивом” золотої осені. Молодь більше полюбляє “Корифей”. Кажуть, що це пиво “легке” та має “м’який класичний пивний смак”. Саме такого напою прагнеш тоді, коли зустрічаєшся з друзями за невимушеною розмовою.

На самій пивоварні “Опілля” переконані, що глибокі історичні традиції, більш ніж сторічна історія і стабільна прихильність споживачів – це та нагорода, яку прагне отримати кожен сумлінний виробник. На “Опіллі” вірять, що за натуральним і справжнім майбутнє. Ми ж  напередодні 160-річного ювілею маємо змогу відчути натуральний смак справжнього пива з турботою збереженого для нас.

opillia.com

Коментарі вимкнені.