«Путінські амазонки»: політика чи бізнес?

У російському інтернеті з’явилося нове жіноче співтовариство, що називає себе «Армією Путіна». Невідомі дівчата, шанувальниці російського прем’єра, заявляють, що їхня мета – його повернення на пост президента Росії.

Деякі російські засоби масової інформації вже встигли охрестити цих молодих дівчат «путінськими амазонками». Самі ж вони у «Живому журналі» пояснюють, що «Армія Путіна» це об’єднання «гарних, молодих і розумних дівчат без комплексів», які вважать, що «Путін – гідний і чесний політик» і «шикарний чоловік».

Героїня проморолика нового дівочого співтовариства студентка Діана не приховує своїх почуттів: «Я в захопленні від людини, яка змінила життя нашої країни. Його обожнюють мільйони, йому вірять. Але є купка людей, які поливають його брудом. Може, тому що його бояться. Може, через власну слабкість. Тому що їм ніколи не бути на його місці», – каже Діана.

Думки політологів розходяться

Чому саме зараз виникла нова жіноча група на підтримку Путіна – щодо цього думки експертів розходяться. Наприклад, член наукової ради Московського Центру Карнегі, політолог Микола Петров вважає, що таким чином люди з путінської команди хочуть поліпшити імідж російського прем’єр-міністра в інтернет-спільноті. «Ідея полягає в тому, що треба якось використати інтернет, який не дуже поважає Путіна, на думку його команди і його менеджерів, але є важливим інструментом», – вважає Микола Петров.

На думку іншого експерта, президента Інституту національної стратегії Станіслава Бєлковського, поява армії путінських красунь, це ніщо інше, як чергове використання бренду «Володимир Путін», який перетворюється з політичного на комерційний. «Досить згадати рекламу спортивного одягу, яка була розвішана біля ЦУМу із зображенням Путіна і Медведєва. Це досить швидко демонтували, але, як мовиться в анекдоті, осад залишився. Зрозуміло, що Володимир Путін і його політичні структури тут ні при чому. Просто, хтось хоче «відпаритися» коштом прем’єр-міністра», – додає Станіслав Бєлковскький.

Жіночі голоси за і проти Путіна

Жіночі акції як на підтримку Путіна і проти нього – явище не нове. Раніше студентки журфаку Московського державного університету видали еротичний календар, висловивши свою любов до прем’єр міністра, а після цього студентки того ж факультету, одягнені в чорне задавали Володимиру Путіну «незручні» запитання. Ось і тепер в інтернеті вже з’явилася «Антиармія Путіна», яка називає проект своїх опонентів маячнею «мажорів», інспірований владою.

 

Коментарі вимкнені.