Після катастрофи «Булгарії» бажаючих покататись на теплоходах у Тернополі поменшало

Після катастрофи теплохода «Булгарія» на Волзі, що в Росії, усі українські теплоходи, вік яких перевищує 25 років, перевірятимуть в обов’язковому порядку впродовж місяця. Теплоходів такого ж типу, як затонула «Болгарія», в Україні немає, проте з 63 річкових теплоходів більшість експлуатується понад 35 років, – повідомляє ІНТБ

У Тернополі є два круїзні теплоходи, що курсують Тернопільським ставом – нещодавно реконструйований «Капітан Парій» та збудований ще у 1963 році «Герой Танцоров».

Капітан теплоходів Тарас Парій, запевняє, що перевіряють тернопільські судна щороку. Нещодавно вони також пройшли позапланову повірку.

Тарас Парій: «Регістр повністю перевіряє стан судна – корпус, електрообладнання установки двигуна. Припис дає, скільки рятувальних засобі повинно бути. Інспекція судноплавства це все перевіряє».

Після катастрофи «Булгарії», каже Тарас Парій, бажаючих покататись на теплоходах у Тернополі поменшало. Проте причин для хвилювання немає. Якщо за судном постійно доглядати – безпека пасажирів гарантована.

Тарас Парій: «Ніколи не треба панікувати. У воздусі літаки падають, на суші також дуже багато тоже аварій, на воді. Треба дивитися за теплоходами, правильно їх експлуатувати – тоді не буде аварій і не буде тонути судно».

Нагадаємо, круїзний теплохід «Бугларія», на борту якого знаходилось 205 пасажирів, затонув 10 липня на Волзі під час грози за 3 кілометри від берега. Врятувати вдалось 79 людей, понад 100 загинуло. Більшість жертв – жінки та діти. Головною причиною катастрофи вважають перевантаження судна при неправильній його експлуатації.

 

Коментарі вимкнені.