Презервативи не дорожчатимуть

Уряд України включив до переліку виробів медичного призначення, операції з поставки яких звільняються від обкладення ПДВ, підгузки, презервативи, стоматологічні матеріали, інвалідні коляски та ряд інших виробів, – gazeta.ua

Це визначено постановою “Про питання звільнення виробів медичного призначення від оподаткування” від 8 серпня 2011 № 867, повідомляється на сайті Кабінету міністрів України.

Так, від сплати ПДВ звільняються поставки таких виробів як вата, марля, бинти, стоматологічні матеріали для пломбування зубів і устаткування, апарати для вимірювання тиску, ендоскопи, різні типи сосок та аналогічні вироби для дітей, пелюшки, підгузники, скла для окулярів, інвалідні коляски, оболонкові контрацептиви, серцеві стимулятори, пристрої ортопедичні, а також ряд інших виробів.

Постанова набирає чинності з дня опублікування, відповідно постанови Кабінету міністрів України від 9 червня 2011 № 785 втрачає силу.

Як повідомлялося, 1 серпня набула чинності постанова Кабінету міністрів № 785 від 9 червня 2011 року “Про перелік виробів медичного призначення, операції з поставки яких звільняються від обкладення ПДВ”, з якого були виключені підгузники, презервативи, стоматологічні інструменти та матеріали, а також ряд інших товарних позицій. Набуття чинності постанови автоматично збільшило ціну на цю продукцію на 20%, – повідомляє Інетрфакс-Україна

 

Коментарі вимкнені.