Без робочих місць залишається близько 45 працівників поліклініки комбайнового заводу, що в Тернополі

Працівники поліклініки з комбайнового засуджують дії міської влади. Зі своїми претензіями вони прийшли 24 лютого під стіни Тернопільської міської ради. Пікетуючі вимагають залишити поліклініку чи принаймні забезпечити робочими місцями всіх колишніх працівників медзакладу.

Тетяна Остапчук, голова профкому поліклініки: «Рішення приймалося з порушеннями. По-перше, тільки за день з’явилося в порядку денному сесії дане питання. По-друге, не було ніякого громадського обговорення, не було вивчення цієї проблеми. А вже після прийняття бюджету, наприкінці сесії, попросили депутатам залишитися для розгляду ще одного питання. Деякі депутати навіть не знали, за що вони голосують. Дуже прикро, що нова влада та поступила. Ми сподівалися, що наші проблеми будуть вирішені. А вони нас так здали».

Представники нової влади Тернополя до людей так і не вийшли. Депутат міської ради від партії «За Україну!» Тарас Юрик поспілкувався з пікетуючими, коли йшов на сесію. Причину свого протесту працівники поліклініки йому пояснили. А от чому до людей не вийшов мер міста Сергій Надал, депутат запитав у нього безпосередньо – і отримав своєрідну відповідь.

Сергій Надал, міський голова: «На рахунок того, що хтось стояв під міською радою – чесно кажучи, від вас перший раз чую. Якщо під міською радою були люди, то скажіть мені, шановний пане депутат: чому ви не викликали мене, міського голову, і разом не вийшли до людей?»

Проте не знати про пікет Сергій Надал не міг, стверджує Тарас Юрик. Більше того, мерові відповідні служби повинні були повідомити про це одному з перших.

Тарас Юрик, депутат міськради: «Кожен пікет, згідно законодавства, попередньо погоджується. Відповідно, питання щодо його проведення, вважаю, вже давно десь блукало коридорами міської влади. Є відповідні служби, яких є більш ніж достатньо. Є навіть патронатні служби, яких ми вперше цього року обрал. Тобто, я вважаю, що є достатньо людей, які повинні були поінформувати про те, що представники поліклініки комбайнового здійснюють пікет».

Тетяна Остапчук переконана, міська влада діє собі на користь. А пікети персоналу їй далеко не в «плюси».

Тетяна Остапчук, голова профкому поліклініки: «В результаті, місто одержить 4-поверховий будинок і 2 гектари землі. Ми шо – такі багаті? Я розумію, шо такі питання є «шкурними», злободенними, що кожен хотів би це собі прихопити. Але, вибачте, ми – живі люди, в нас сім’ї, в нас діти, яких нам треба годувати. І тако просто нас викинути на вулицю – це неправильно. Ми, звичайно, будемо протестувати. Сьогодні, до речі, хотіли люди прийти, написали заяви, пачка заяв була, – нікого не пустили. Головний лікар сказав: «Якщо підете – на другий день будете звільнені».

Як розповіли депутатові пікетуючі, без роботи сьогодні залишаються близько 45 працівників поліклініки. Міський голова вже неодноразово заперечував цю інформацію та обіцяв працевлаштувати всіх. А протести персоналу пояснював неузгодженими діями профспілок, яких у поліклініці, як він стверджує, декілька. Проте Тетяна Остапчук каже, що справжня профспілка, яку вона і очолює, у медзакладі одна. Інші обирали без згоди усіх працівників та без офіційної реєстрації, – повідомляє ІНТБ.

Коментарі вимкнені.