Facebook звинувачують в розлученнях

Соціальні мережі на кшталт Facebook допомагають самотнім людям знаходити пару, однак одруженим такі ресурси можуть нашкодити, заявляють адвокати за матримоніальним справах з Американської академії шлюбних юристів.

Дослідження показало, що Facebook несе відповідальність за кожне п’яте розлучення в Сполучених Штатах. І все більше американців вдаються до послуг соціальних мереж, коли шукають партнерів для позашлюбного зв’язку. Втім, у багатьох випадках щасливі чоловіки та дружини стають членами соціальних мереж з цікавості або з абсолютно безневинними цілями, випадково зустрічають там старих знайомих та однокласників… Так зав’язується онлайнова дружба, яка потім нерідко переростає в серйозні чи швидкоплинні, але реальні відносини.

За словами психологів, Інтернет кишить історіями про те, як щасливі сім’ї були розбиті любовними інтрижками, що почалися в соціальних мережах. Іноді такий сумний досвід змушує людей уникати Мережі та нових технологій.

Щоб зменшити ймовірність виходу онлайнових відносин з-під контролю, фахівці рекомендують дотримуватися двох жорстких правил. Приміром, новачкам слід регулярно перейматися питанням про те, навіщо вони користуються Інтернетом; це допоможе не втратити голови. Ще один спосіб, що дозволяє не змішувати онлайнове життя з реальністю, – частіше замислюватися над тим, чого ви очікуєте від відносин у соціальних мережах, і не заводити інтимних бесід ні з ким, крім своїх «половинок».

Незайвим буде також відразу повідомити онлайновому приятелеві про те, що ви опинилися в соціальній мережі тільки для того, щоб відновити старі відносини і дізнатися, як у друзів йдуть справи. У деяких випадках подружжю має сенс обмінятися паролями для входу на сайти соціальних мереж.

Нагадаємо, що британці заявили про негативний вплив «Фейсбука» на сім’ї ще в 2009 році, коли підрахували, що посилання на цей ресурс є в кожній п’ятій заяві на розірвання шлюбу. Зокрема, чоловіки та дружини виявляють на подружніх сторінках в соцмережі любовні електронні листи, які згодом цитують у судових заявах.

Коментарі вимкнені.