На Тернопільщині 300 молодих сімей стоять на черзі молодіжного кредитування

Молоді сім’ї цікавляться вигідними програмами кредитування житла. У більшості тернопільських родин виникають проблеми з купівлею нерухомості. Люди шукають шляхи, як придбати хороше помешкання за невеликі гроші. Для того, щоб допомогти новоутвореним сім’ям, у місті та області вже давно працює гнучка система молодіжного кредитування, – повідомляє ІНТБ.

Юрій Желіховський, заступник голови – керівник апарату ОДА: «У принципі, область демонструє непогані соціально-економічні показники, які за 1-й квартал значно підросли. Тобто ми серед областей України за підсумками минулого року з останніх місць піднялись майже всередину списку. Є значно більше надходжень до бюджету. Я не буду говорити в абсолютних цифрах, але вони у 2-3 рази перевищують минулорічні показники. А ці кошти будуть направлені на соціальні програми. У нас сьогодні в області реалізується 5 проектів. «Доступне житло» також є у програмі».

Андрій Козак, керівник регіонального управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву: «Минулого року пішов новий напрямок, і бульвально зараз ми починаємо потужно працювати. За рахунок цього фонд уже став державною спеціалізованою державною установою. Він уже має свій статутний фонд, який кабмін на 30 мільйонів збільшив місяць тому. Фонд, маючи вже свій ресурс, готовий кредитувати молодих сімей під 10,75% річних у гривні на термін до 30 років. Це конкурентно в порівнянні з комерційними банками чи кредитними спілками».

Сьогодні в Тернопільській області зареєстровано 300 сімей, які стоять на черзі молодіжного кредитування. До родин, які можуть взяти участь у програмі є лише три вимоги: вік до 35 років, їхня платоспроможність, а також люди повинні перебувати на квартирному обліку.

Директор товариства індивідуальних забудовників «Добробуд» Віталій Смакоуз каже, що колись дуже дієвим був напрям молодіжного житлового кооперативу. Він вважає, що його потрібно й тепер вводити та популяризувати – для допомоги в отриманні житла.

Віталій Смакоуз, директор ТІЗ «Добробуд»: «Принцип в нас був такий: молоді люди, найкращі працівники підприємств, по направленню потрапляли до нас в МЖК, працювали та отримували житло. Ці люди принесли дуже багато користі людству, бо їх направляли на низькооплачувані роботи – мощення тротуарів, ремонти на бетонних заводах. Вони не отримували великі гроші – вони працювали за квартиру. Що було намічено – те і було виконано».

Незабаром, щасливі молоді сім’ї, які брали участь у програмі молодіжного кредитування, отримають квартири в новому житловому будинку на вулиці 15 Квітня.

Коментарі вимкнені.