Блокада Криму має більш психологічну, ніж економічну цінність, – учасник АТО Микола Сивирин

Трішки про блокаду Криму написав учасник АТО з Тернополя Микола Сивирин у мережі Фейсбук:
Надзвичайну радість і ледь не ейфорію викликала топова новина про блокаду Криму. Шириться думка, що тепер нам вдасться без кровопролиття відновити контроль над анексованою Російською Федерацією територією АР Крим. Бо без підвозу з Великої України продуктів харчування в Криму почнуться голодні бунти блудливих прихильників руського міра і під їхнім тиском російські окупанти виведуть свої війська, а Україна милосердно прийме в свої обійми тимчасово втрачену територію. Кілька хибних ілюзій і практично вся Україна щаслива наче вже скінчилася російсько-українська війна, а окуповані землі під повним контролем України.
Насправді, блокада має більш психологічну ніж економічну цінність. Спробую пояснити кількома цифрами і реальним станом справ. В АР Крим діє 5 цивільних портів – Ялтинський морський торговельний, Феодосійський морський торговельний, Керченський морський рибний, Євпаторійський морський торговельний та порт Крим. Їхньою спеціалізацією є: перевезення і переробку вантажів, обслуговує пасажирів у закордонному плаванні та в малому каботажі. Вони здатні приймати нафтопродукти, аміак, пісок, щебень, ліс, продукти харчування і тут же їх переробляти в готову продукцію. Якщо взяти до уваги наявний в Росії торговий морський флот (в тому числі і захоплені українські судна), то питання про можливе забезпечення Криму всім необхідним для життя – продукти харчування, техніка, транспорт і т.д. , автоматично знімається. Крим може жити без сухопутного постачання провізії з України.
Але! Блокада сухопутного сполучення має величезну силу на Росію! Бо вона демонструє здатність України зробити наступний крок, який компенсувати в найближчі років 10 в Криму Росія не зможе – відключення від електромережі, газопостачання і головне від водопостачання! В такій блокаді Крим скотиться до рівня початку 20 століття і до загрози повної втрати сільського господарства. Стане пустелею з купою російської військової техніки і практично безлюдною. Така перспектива реальна і мабуть Росія доведе до змодельованої ситуації мешканців півострова. Бо військові бази мають можливість забезпечити своє автономне існування завдяки морському сполученню, а от доля цивільного населення прогнозовано трагічна, адже амбіції для РФ стоять вище людського життя. Росія швидше погодиться на такий хід подій, аніж залишить АР Крим в спокої.
Тому важливо поетапно доводити Росії свою рішучість щодо повної енергоресурсної блокади Криму. Чому так слід робити? Бо нєфіг красти мою Батьківщину!

Коментарі вимкнені.