А ви теж схопили облизня від тернопільської влади?

Напередодні завершального в циклі серпневих святкувань Дня Тернополя, містян добряче заінтригувала реклама безпрецедентного шоу з використанням технології об’ємного зображення – 3D mapping. Про те, що це буде надзвичайне видовище, говорили ведучі з динамиків вуличного радіо та маршрутних автобусів, писали газети та повідомляв сайт міської ради.

У списку святкових заходів до Дня міста, який зайняв цілу шпальту спецвипуску комунальної газети міської ради «Тернопіль вечірній» в кожну скриньку, це сучасне шоу анонсувалося на 22.30. Цей же час озвучив у прямому ранковому ефірі телеканалу ТТБ і начальник Управління культури Олександр Смик. Цей же час було зазначено і в анонсах святкових заходів на офіційному сайті міської ради. При цьому, внизу було зазначено, що у випадку змін до даної афіші, інформацію буде висвітлено додатково.

Але розрекламоване, дороге, прем’єрне шоу розпочалося на півгодини раніше та не повністю оправдало сподівання усіх глядачів.

Журналіст «Погляду» із колегою з іншого видання приїхали на Театральний майдан 28 серпня завчасу, о 21.30, лише для того, аби побачити проект, який вперше презентували у Тернополі. Музична програма вечора не відповідала нашим смакам, окрім того почав накрапати дощ, тому ми зайшли додому неподалік – по парасольку. Хоч були впевнені, що шоу розпочнеться о 22.30, все ж крокували до драмтеатру вулицею Чорновола уже о 22.05. Коли ж почули величну музику та овації з боку площі – кинулися бігти, бо запідозрили, що шоу могло уже розпочатися. Та коли добігли, застали лише темряву та прощання ведучих. Вирішили, що це так грандіозно завершився концерт і залишилися очікувати обіцяного в 22.30 шоу.

Хоча частина тернополян поспішно покидала майдан, дівчинка поруч запевнила нас, що обіцяного шоу ще не було. Тому, тулячись одна до одної під парасолею, півгодини простояли під дощем. До речі – ми були не одні. Частина тернополян сховалася під дах драмтеатру. Інші ж – розсіялися під парасольками по майдану. Очевидно, люди спеціально з’їжджалися сюди рівно на 22.30, аби лишень побачити шоу, оскільки в цій годині нас уже було, хай і не тисяча, але й не сотня.

Отак в розгубленості очікуючи, ми побачили відомого багатьом тернополянам пластуна, екс-ведучого телеканалу ІНТБ, прес-секретаря одного з найвпливовіших посадовців міста, Олега Удича. Він розповів, що привіз сім’ю на шоу, витягнувши з-за святкового столу, бо хотів потішити дітей святковим та потенційно яскравим ноу-хау від міської влади. Але, за його словами, техпрацівники біля апаратури посеред майдану розповіли, що концерт завершився раніше, тому й шоу вони розпочали одразу по завершенні концерту.

Коли ж ми підійшли до тих же працівників і запитали, чи було уже шоу, то вони відповіли нам, що інформація про те, що початок о 22.30 – була невірною.

Нам нічого не залишалося робити, як розвернутися та почимчикувати додому, чухаючи потилицю в роздумах про те, як завтра дивитися в очі тим тернополянам та гостям міста, яких ми ще годину тому агітували обов’язково відвідати ексклюзивне надсучасне шоу в центрі міста, надавши йому перевагу перед традиційними салютами на Співочому полі.

Ті ж тернополяни, котрим таки пощастило побачити кількахвилинну об’ємну проекцію на драматичному театрі, реагували по-різному. Одним дуже сподобалося, інші ж розчаровані, бо очікували чогось грандіознішого, або просто мало що побачили за спинами та парасольками тернополян попереду. А декому навіть попри позитивні емоції від перегляду, не сподобалася велика кількість реклами під час трансляції. Хоча, варто зазначити, більшості було цікаво те, що відбувалося на стіні драматичного театру і дуже сподобалося.

А от сімейство Удичів того вечора було невеселе. Після приїзду додому вони ділилися думками про те, що діти так і не допиталися батьків, хто ж винен у тому, що вони не побачили обіцяної «родзинки».

Хто «крайній» в ситуації, що чимало тернополян спіймали облизня – зараз сказати важко. Адже якщо музична програма завершилася швидше, ніж планувалося, значить хтось неправильно склав графік і регламент виступів виконавців. Якщо ж це невірно була вказана година початку – тоді теж незрозуміло, як було сплановане дане дійство.

В любому випадку, згодом «Погляд» спробує дізнатися справжню причину цього непорозуміння. Але закликає тих тернополян, які не встигли побачити цю незвичну для Тернополя подію, не розчаровуватися, а з розумінням поставитися до ситуації. Адже на заваді концерту міг стати дощ і організатори безпрецедентного проекту турбувалися про здоров’я мешканців, котрі не взяли парасольки. Тому й скоротили виступи виконавців та запустили шоу раніше.

п.с. Уже наступного дня, 29 серпня, у тернопільських маршрутках тільки й розмов було, що про незвичайне шоу. Інколи говорили із захватом, інколи – зі скаргами на владу за передчасність.

Люба Вовк

Коментарі вимкнені.