85% одержувачів соцдопомоги приховують свої реальні доходи

За результатами експерименту, проведеного Мінсоцполітики у кількох регіонах України, чимала кількість родин, які отримують державну соціальну допомогу, насправді приховують свої реальні доходи. Про це йдеться у відповіді на інформаційний запит УКРІНФОРМУ за підписом директора Департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики України Віталія Мущиніна.

“Результати експерименту показали, що неповністю декларують свої доходи майже у 85 випадках зі ста. При цьому у 44 випадках із ста заявники не задекларували понад 30 відсотків своїх доходів, і у 14 випадках із ста це перевищення підтверджується перевірками соціальної інспекції”, – повідомив В.Мущинін.

При цьому, у міністерстві зазначили, що експеримент з впровадження непрямого оцінювання доходів громадян, які звертаються за призначенням соціальної допомоги, реалізується відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27 квітня 2011 р. N 448 “Про проведення експерименту з впровадження методів непрямої оцінки доходів громадян для призначенням соціальної допомоги” протягом травня – грудня 2011 року у п’яти пілотних управліннях праці та соціального захисту населення: Луцькому районі Волинської області, Олександрійському районі Кіровоградської області, Ленінському та Кіровському районах м. Кіровограда і Корюківському районі Чернігівської області.

“У зв’язку з цим, з метою підвищення ефективності використання бюджетних коштів, спрямованих на надання державної соціальної допомоги, а також більш адресного надання допомоги передбачається запровадити непряму оцінку доходів громадян по всій Україні. Міністерством готується відповідний проект рішення”, – йдеться у відповіді.

-1 thoughts on “85% одержувачів соцдопомоги приховують свої реальні доходи

  • 19:28 | 9.12.2011 о 19:28
    Permalink

    А що таке “непряма оцінку доходів громадян”?

Коментарі вимкнені.