Гопники проти маргіналів або євроінтеграція по-українськи

Мало кого дивує ставлення “регіоналів” до всього українського. Воно нагадує ставлення гопників до “лохів”, в яких можна відбирати гроші і мобільні телефони. Якщо екстраполювати цю ситуацію на взаємини влада-народ, то ми отримаємо відповіді на мотиви і подальші дії президента та його поплічників. В цій ситуації “лохи” це українці, а мобілка це все що вже вкрали або вкрадуть – чужі підприємства, земля, державна власність,бюджет, страшні дороги і т.д.
Звісно “гопники” не хочуть віддавати “мобілки” назад, до рук “терпіл” та сідати за грати. Тому вони намагаються всіма силами зберегти свою “власність” та здобути ще. І все це відбувається на фоні того, що декілька гопників з іншого району (Путін і Ко) намагаються вирвати частину награбованого.
Причини євроінтеграційної політики Януковича:
1) Зовнішня політика Кремля, якому потрібна залежна Україна, а головне – залежний Янукович.
2) Необхідність легалізувати награбоване.
3) Необхідність переобрання.
Цілком вірогідно, що європейські політики пообіцяли Януковичу можливість легалізації награбованих капіталів в Європі, та заплющені очі на процес його переобрання президентом. Саме це могло стати головним стимулом відходу від про-кремлівської орієнтації. Хоч навіть якщо так, це порожні обіцянки, і після асоціації Янукович буде в ще гіршій ситуації.
Звісно ці події викликають невдоволення і паніку в Кремлі, який вкладав і вкладає гроші в “п’яту колону”, зокрема в маргінальну структуру з нульовим рейтингом “Украінскій вибор”, ефект від якої нульовий. Причина банальна – ідеї “руського міру” геть не популярні в Україні, на стільки, що від них відмовились навіть регіонали.
Наразі найрейтинговою партією яка погодилася служити Москві є КПУ. Росіяни вклали мільйони в невдалий референдум – по всій Україні було розвішано більше тисячі білбордів, проведені збори ініціативної групи, розроблений контент кампанії, інтернет-сайт. Все це закінчилось відмовою ЦВК реєструвати ініціативну групу для проведення референдуму.

Безумовно це рішення є спрямованим з Банкової, воно показує яку авторитарну систему побудував Янукович, коли суди, ЦВК, силові структури контролює він і “сім’я”.
Але “комуністи” не здаються, ще пак – росіяни вклали в них купу грошей, і ще вкладуть.
Іншим яскравим свідченням боротьби Януковича проти ворогів його авторитарного режиму є позбавлення депутатства нардепа Маркова. Людини яка є власником найбільш українофобського каналу в Україні. І яка була до недавна з членом ПР. Коли Марков показав що його хазяїном є Путін, а не Янукович, виступивши проти євроінтеграції, то останній через “слухняний” суд позбавив Маркова мандату.
Те що відбувається зараз в країні, це боротьба україножерів (ПР) з маргіналами (Медведчук, Марков,КПУ), яких найняв Кремль. Як це не парадоксально, на фоні цієї боротьби в нас є реальний шанс піти в Європу, і розірвати “порочний” 350- річний зв’язок з Московією, не прикладаючи майже ніяких зусиль.

Степан Барна

Коментарі вимкнені.