Санстанція каже, що на дальньому пляжі можна купатись

Тернопіль. Дальній пляжУ Тернополі офіційно почався пляжний сезон. Дальній пляж уже паспортизований, засмагати і купатись тут можна без загрози для здоров’я, кажуть у санепідстанції, і цей пляж є єдиним у Тернополі офіційним пляжем, – повідомля TV4.

Сьогодні близько обіду на Дальньому пляжі Тернополя відпочивальників не було. Проте як влада міста, санстанція, так і господар пляжу запевняють – відпочивати тут можна і це безпечно – сюди завезли новий пісок, очистили воду, крім того – щоденно працює рятувальна служба.

Відсутність людей на пляжі пов’язане з погіршенням погоди, припускають рятувальники. Вони кажуть – вчора, тих хто засмагав і купався також було негусто. Видно, що пляж до відкриття сезону готували – роздягальні та “грибки” пофарбовані, висять нові таблички з правилами поводження на пляжі й вивіски з написом “Обережно, кліщі”. Також є сміттєві баки. Та попри те, що пляж розчистили від сміття, а воду – від водоростей і привели до ладу громадську вбиральню, деякі проблеми залишились. Першочергова – це відсутність питної води. Складно до пляжу і добиратись, адже йти сюди далеко, а водії таксі нерідко відмовляються їхати через погану дорогу. Натомість вирішити хочуть іншу проблему: щоб їжу і напої відпочивальники не несли з собою, на Дальньому пляжі планують відкрити кілька кіосків, розповів орендар пляжу Олександр Івасишин, документи на них вже майже готові.

 

Коментарі вимкнені.