Тернопільська влада відкрита перед усіма – керівники прес-служб

Інтернет – видання «Погляд» є партнером інформаційної програми «Влада відповість», що транслюється на телеканалі ІНТБ.

Нещодавно крапки над «І» в рамках цієї програми розставляли керівники прес-служб міської ради та облдержадміністрації Юрій Заруцький (начальник відділу у справах преси та інформації Тернопільської ОДА) та Катерина Калуш (начальник відділу зв’язків з громадськістю та ЗМІ ТМР). Відповіли вони і на ті запитання, які задав їм «Погляд».

– Чи дійсно є розпорядження, що всі представники міської ради чи облдержадміністрації не мають права говорити в ЗМІ без дозволу прес-служби? Чому така цензура?

Юрій Заруцький, начальник відділу у справах преси та інформації Тернопільської ОДА

Вже у постановці питання є відповідь на нього. Можу авторитетно заявити: за ті шість років, що я очолюю прес-службу облдержадміністрації, жодного подібного документу не виходило і наразі не існує . Журналісти можуть спілкуватися з ким вважають за потрібне.

Катерина Калуш, начальник відділу зв’язків з громадськістю та ЗМІ ТМР

Це повна нісенітниця. Ніякого розпорядження не було за період моєї роботи. І цензура – це взагалі тиск на ЗМІ. І я вважаю, що потрібно десь говорити фактами, а не певними містичними здогадками про містичний документ, якого, я запевняю, в міській раді не існує. Про це може переконатися кожен журналіст, надавши інформаційний запит або звернувшись на прес-конференції до будь – якого чиновника, задати це запитання, і отримати таку відповідь, як я наголошую: такого документу не існує.

– Як часто журналісти видань перекручують інформацію? Якщо є таке, назвіть приклади окремих видань чи журналістів.

Юрій Заруцький, начальник відділу у справах преси та інформації Тернопільської ОДА

Не буду називати ні прізвищ, ні імен, ні видань, відразу обумовлю. Однак такі речі трапляються доволі часто. Десь два тижні тому мали таку ситуацію, коли була прес-конфернція із управлінням освіти. Окремі журналісти подали інформацію в некоректному світлі, що викликало резонанс не лише в Тернополі, але й в цілій Україні. Змушене було це управління подавати своє спростування. Я думаю, що це зроблено було без злого умислу, можливо якісь відмінності в термінології чи у погляді на ту чи іншу проблематику… Ніщо, ще раз наголошую,не заважає журналісту чи журналістам взяти коментар-уточнення у тої чи іншої посадової особи, ми завжди це пропонуємо. Випадки такі бувають, але не можна назвати їх системними.

Катерина Калуш, начальник відділу зв’язків з громадськістю та ЗМІ ТМР

Звичайно, іноді буває таке, що журналісти подають інформацію однобоко, забуваючи про об’єктивність, і це взагалі, ну, не професіонально, в першу чергу. Тому що… давайте я наведу реальний приклад. Наприклад , закордонні поїздки міського голови. Я вважаю, що подавати інформацію про його поїздки робочі чи приватні, як нещодавно міський голова був у Папи Римського, я взагалі вважаю, що такі речі взагалі не коментуються, тому що він отримав благословення для всіх тернополян і своєї майбутньої роботи. Ось. Але коли це подають десь в такому однобокому плані, то в тернополян десь складається така викривлена думка про взагалі діяльність міської ради. Насправді, якби вони взяли коментар у іншої сторони, яка має безпосереднє відношення до цього, то тернополяни б зрозуміли, що це прихід інвестицій, і розвиток міста, і співпраця міжнародна, в якій є більша потреба, ніж буденна робота. –

Кому легше «перекрутити» інформацію – друковані ЗМІ чи електронні ЗМІ?

Юрій Заруцький, начальник відділу у справах преси та інформації Тернопільської ОДА

Ми зацікавленні, щоб ні електронні, ні друковані ЗМІ не перекручували інформацію.

-1 thoughts on “Тернопільська влада відкрита перед усіма – керівники прес-служб

  • 15:32 | 16.06.2011 о 15:32
    Permalink

    Нема в мене довіри до того, що говорить пані Калуш…нема…

  • 16:40 | 16.06.2011 о 16:40
    Permalink

    Та скидали мені той документ. Як найду ссилку, то вишлю редакції – най опублікують.

  • 17:09 | 4.07.2011 о 17:09
    Permalink

    Зарудський виглядав файно.

Коментарі вимкнені.