У Бучачі дискутуватимуть про урбаністичне кохання

18 червня о 13:00 в Бучацькій арт-кав’ярні біля фонтану кожен бажаючий безкоштовно матиме чудову можливість послухати у КРАЩИХ молодих УКРАЇНСЬКИХ поетів! Організатори запевняють, що ця зустріч гарантує ламання стереотипів щодо літератури. Окрім читання поезії в програмі передбачено перегляд відео поезії, зокрема про Бучач та дискусія про урбаністичне кохання.
Бучач, рідне місто Нобелівського лауреата з літератури Йосефа Агнона, батьківщина письменника, автора відомої «Роксоляни» Осипа Назарука, письменника, перекладача Михайла Островерхи запрошує на поетичні читання молодих українських поетів на тему «Кохання і місто»:
Романа Скиби (Київ)
Наталі Пасічник (Тернопіль)
Василя Карп’юка (Івано-Франківськ)
Оксамитки Блажевської (Хмельницький-Київ)
Альбіни Позднякової (Львів)
Мар’яни Максим’як (Бучач-Львів)

Роман Скиба – народився 1970 р. у Львові. Закінчив філологічний факультет Львівського державного університету ім. І. Франка. Автор численних поетичних збірок. Член Національної Спілки письменників України (з 1993 р.). Відомий як продюсер мистецьких проектів. Мешкає в Києві.

Роман Скиба:
“За вікнами дощ, за вікнами дощ. На вікнах пітьма і цвіль.
Болить? — ну і що ж? Болить — ну і що ж?
Який це, до чорта, біль?
А світ, як колись. А світ, як колись…
Святий до самих основ…
Ну, що ти… Не плач. Лежи і дивись,
Як горлом іде любов…”

Наталя Пасічник – поет, есеїст, перекладач, науковець. Член Національної спілки письменників України. Народилася 1984 року в місті Теребовля. За фахом філолог-германіст. Авторка трьох поетичних збірок. Лауреат численних літературних конкурсів, зокрема «Коронації слова» (2011 р.).

Василь Карп’юк – поет, прозаїк, публіцист. Народився у 1988 р. на Гуцульщині. Автор збірки вибраних творів «Мотлох». Лауреат низки літературних премій та фестивалів. Друкувався в багатьох літературних журналах. Працює на Івано-Франківському обласному радіо.

Оксамитка Блажевська – поетка, організатор літературних акцій. Народилася 1988 року у Хмельницькому. Координатор літературного клубу «Маруся» (Київ). За фахом літературний редактор. Активно займається фотографією та публіцистикою. Брала участь у багатьох літ. фестивалях. Мешкає у Києві.

Альбіна Позднякова – народилась 1983 року у Львові. Перекладає з англійської, польської, білоруської та російської. Лауреат низки літературних фестивалів. Організатор багатьох літературно-мистецьких проектів. Друкувалась у численних альманахах. Веде рубрику «Труднощі перекладу» у журналі «ШО».

Мар’яна Максим’як – поет, прозаїк. Народилась 1986 р. в Бучачі. Автор збірки “Solo душі”. Учасник та автор низки літературних проектів. У 2010 році отримала заохочувальну премію літ.конкурсу видавництва “Смолоскип”. Вірші перекладено англійською мовою та
на іврит. Мешкає у Львові

Читання модерує Софія Гребеньовська.
Місце проведення: вул. Галицька, 47, м.Бучач, Вхід вільний

Коментарі вимкнені.