Міська рада вирішувала проблеми ошуканих пайовиків Щепановського

23 червня у сесійній залі міської ради відбулася зустріч міського голови Сергія Надала з керівниками ініціативних груп дольовиків корпорації «Укрбудінвест» та будівельниками Тернополя. Присутні обговорили шляхи вирішення проблеми ошуканих дольовиків.

«На сьогоднішній день менш проблематичними є об’єкти, які збудовані на 40-80%. Там люди вже створили кооперативи, мають напрацювання і готові самі добудовувати власні будинки.

На останніх двох сесійних засіданнях Тернопільської міської ради депутати вже розглянули питання про надання дозволів обслуговуючим кооперативам на розроблення документів землеустрою на право оренди земельної ділянки для добудови та обслуговування шести житлових будинків на вулицях Головацького, Юності, Львівській, Довженка та Стадникової.

Більше проблем з тими будинками, які не будуються або де є тільки земельна ділянка. У таких випадках ми будемо надавати пропозиції будівельникам, щоб вони здійснювали будівництво на цих об’єктах, забираючи в оплату частину будинку чи частину земель.  Якщо будівельники не підуть на такі умови, тоді необхідно звертатися до держави за фінансовою підтримкою. А ще, оскільки область має шанс отримати від держави приблизно 12 мільйонів гривень на будівництво соціального житла, то є пропозиція направити ці кошти саме в ті об’єкти, де нульовий цикл. І таким чином, допомогти людям», – зазначив міський голова Сергій Надал.

Наразі діє спеціально створена комісія під головуванням міського голови Сергія Надала та заступника голови облдержадміністрації Миколи Головача. Комісія окремо зустрічатиметься з будинковими групами ошуканих пайовиків для вирішення індивідуальних юридичних та технічних питань.

Коментарі вимкнені.