Білі гриби по-східному від Дзвінки Торохтушки


Гриби – то ні риба, ні м`ясо. І вже точно, що не овочі. Це щось окремішнє з точки зору науки. А от з висоти кулінарії – це саме те, що треба, щоб стіл не лише урізноманітнити і прикрасити, а ще й викликати непідробне захоплення в гостей.
Готувати грибочки можна по-різному. Залежно від того, що люблять у вашій родині. Так само по-різному їх можна і закривати на зиму.

Отже : гриби білі – 4 кг, для маринаду :сіль – 2 ст.л, оцет – 0,5 скл, вода – 1,5л, цукор – 1скл, часник – 7 зубчиків, перець чорний – 1ч.л, перець чилі – 0,5 ч.л, перець духм`яний – 7 шт, гвоздика – 7 шт, коріандр – 1 ст.л, кардамон – 1 ч.л.
Грибочки чистимо, миємо і викладаємо у велику каструлю. Заливаємо на годину підсленою водою з ложкою оцту, водою. Робимо це для того, щоб гриби під час варіння не втратили природній колір і не потемніли.
Далі міняємо воду і ставимо їх варитись. Після закипання, хвилин через п`ять, відціджуємо і заливаємо вдруге. Варимо гриби, аж поки вони не почнуть осідати на дно. Тоді знову проціджуємо, але обережно, щоб не пообривати шапочки.
Готуємо маринад і кладемо в нього наші грибочки. Доводимо до кипіння і варимо ще хвилин двадцять, акуратно помішуючи.
Викладаємо готові гриби в гарячі стерилізовані банки, швидко закручуємо і закутуємо в ковдру для сухої стерилізації.
А далі… Далі чекаємо Різдва, Нового Року, чи просто гарної святкової нагоди.

Коментарі вимкнені.