Валентин Хоптян ще довго буде губернатором Тернопілля

Валентин ХоптянУ тернопільській обласній раді досі вирують пристрасті. 18 лютого відбулось друге засідання новоствореної та скандальної Тернопільської обласної ТВК. Але нових депутатів так і не ввели. На цей раз не прийшло 11 з 17 членів комісії. Серед них, між іншим, і представники від опозиції. Через це Тернопільщина залишається єдиною областю, де до сих пір не затверджено бюджет на 2013 рік. І досі через це «козлом відпущення» робили виборчу комісію.

А тим часом, губернатор Тернопілля Валентин Хоптян все робить для того, щоб в регіоні відбулись позачергові вибори до обласної ради, і, таким чином, відтягує час свого звільнення.

Думаю, що для АП це можливість протестувати  вибори до Верховної ради виключно на мажоритарній основі. Між іншим, усі кроки Валентин Антонович погоджує з “Банковою”. Тому проблема з не введенням депутатів створена штучно. І не тільки зі сторони “Регіонів”…

З другого боку, це може бути гра «Свободи», яка боїться взяти на себе повну політичну відповідальність за те, що робиться в області. Та й виникає запитання, чому при керуванні областю Олексієм Кайдою, «свободівці» не блокували сесій?

Як говорять в колуарах, у пана Кайди була неофіційна домовленість з очільником області. Олексій Петрович залишає все, як є, і Хоптяну при такому складі обласної ради не можуть висловити недовіру, а Валентин Антонович натомість враховує певні інтереси «свободівця» –  мільйони на дороги та реконструкції, ремонти приміщень і т.п… А де це все? Хтось бачив чи чув?

Але, якщо незабаром, все-таки, введуть депутатів до обласної ради, то у народних обранців від ВО «Свобода», засяє “зірка в лобі”. На черговій сесії затвердять голову, приймуть бюджет та висловлять недовіру Валентину Хоптяну, якого і зроблять «козлом відпущення», що є уже на межі фантастики…

Юзя Мельник

Коментарі вимкнені.