Через подорожчання бензину в Україні зникнуть таксі?

Якщо бензин в Україні дорожчатиме і надалі, обсяги перевезень пасажирів у таксі можуть знизитися до критичної межі.

Таку думку висловив голова професійної спілки таксистів України Василь Попик в ефірі Першого ділового каналу.

“З початку минулого року клієнтів поменшало на 20%. Це з тим, що таксисти вимушені піднімати свої тарифи саме через те, що дуже стрімко збільшується вартість бензину. Втрати будуть і цього року, безумовно. Чому? Все навколо нас уже давно по європейським цінам. Паливо вже буде ось-ось по європейським цінам. А зарплати у нас як були азіатськими, так і лишилися. Наш бізнес підходить до критичної межі. Якщо далі підвищуватимуться ціни, ми зовсім втратимо свої клієнтів”, – зазначив він.

За його словами, ціна на бензин в Україні не є економічно обґрунтованою.

“Я згоден зі своїми колегами-транспортниками щодо того, що ціна на бензин явно завищена. У нас ринок доволі великий для нафтотрейдерів. Є 3-4 великих гравці, які поки не можуть домовитися. Плюс непродумана державна політика щодо ввезення нафти. Я думаю, що прогноз негативний, ціни на паливо будуть рости. Я не спеціаліст у цих питаннях. Але з того, що я читав, з того, що я дивився, і розмовляв зі спеціалістами, я думаю, що на рівні 8-8,50 гривень – це сьогодні більш-менш економічно обґрунтована ціна на паливо”, – підкреслив Попик.

На запитання, яким чином таксисти планують відстоювати свої інтереси і чи не йдеться поки що про всеукраїнський страйк, голова профспілки відповів: “Якщо нам антимонопольний комітет скаже, що у світі росте ціна на паливо, ми нікуди від цього не дінемося. Ми будемо думати про вихід. А вихід – це газ, це, можливо, колись електромобілі. А якщо ми побачимо суб’єктивні причини, тобто причини, не пов’язані із біржею у Нью-Йорку, тоді вже ми будемо збиратися і будемо думати, яким чином діяти. А як діяти, думаю, ви знаєте”.
Gazeta.ua

Коментарі вимкнені.