Смолоскипну ходу перехожі тернополяни фотографували “на пам’ять” (фото)

Смолоскипну ходу з нагоди дня народження Степана Бандери провели 1 січня представники ВО «Свобода». В рамках акції учасники, на чолі з оркестром пройшли від Маяка на масиві Дружба до універмагу, а далі через Театральний майдан – до пам’ятнику Степану Бандері.

Цікаво, що різні джерела повідомляють різну кількість присутніх – одні кажуть, що людей було не більше 50-ти. Іші ж – що ходою йшло 200 чоловік.

На майдані тернополяни, які прийшли до центральної ялинки, обступали колону живим коридором, намагаючись зблизька розглянути несподіваних гостей, а також сфотографувати їх на згадку про побачене біля ялинки.

Під час походу учасники акції скандували «ОУН і УПА – державне визнання!», «Шухевич, Бандера – наші герої!», «Бандера прийде – порядок наведе».

Не обійшлося і без традиційних вигуків «Москалів – на ножі», «Комуняку – на гіляку».

Завершилась хода мітингом біля пам’ятника Степану Бандері, біля підніжжя якого із запалених лампадок виклали український тризуб та слово «Бандера».

Виступаючі у своїх промовах наголошували на необхідності наслідувати Степана Бандеру та продовжувати боротьбу за Україну, яка досі не є вільною від окупантів.

Голова міської організації ВО «Свобода» Роман Навроцький під час виступу принагідно передав вітання присутнім від голови обласної організації ВО «Свобода», голови облради Олексія Кайди і повідомив, що той бере участь в аналогічному смолоскипному поході у Києві.

Завершився мітинг святковим феєрверком, пише 0352.

Коментарі вимкнені.