З тернопільського ставу “Чайка” вивезли майже вісімсот тонн багнюки

У Тернополі вже почистили став біля острівка “Чайка”. Спочатку водойму осушили, далі її очистили і знову наповнили водою. З дна озера вивезли майже вісімсот тонн багнюки. Зараз Тернопільське озеро цвіте, на ньому з’явилися зелені плями. Проте через тиждень-два вони зникнуть. Після очищення ставу рибалити стало краще, – запевняють місцеві рибалки. А влада міста наголошує, що Тернопільський став не чистили вже більше тридцяти років.
– Сьогодні перший раз сюди вийшов на рибалку. Але був раніше, ще коли озера не чистили. Тепер почистили. Але бачите щось таке пливе з озера, бачите яке воно. І не клює нічого, от бачите що я зловив, ось такого млинка і вся покльовка, – каже рибалка Василь Михайлович.
Про те чому на поверхні тернопільського ставу з’явилися зелені плями, пояснив ще один рибалка з досвідом Констянтин.
– То такі водорості цвітуть, то кожен рік таке буває. Коли жара стоїть, то вода починає цвісти. Але то таке неділю буде цвісти, потім воно пропаде, впаде на дно і все далі буде чисте, розповів ТВ-4 рибалка Костянтин. – Рибалити на ставі довколо острівка “Чайка” відколи його почистили, стало легше. Трави нема, тепер вже легше кидати, це ж озеро повністю зароше було. Та сьогодні маленькі клюють. Вода цвіте зараз бачите, яке болото, не хоче велика риба брати.
Роботи довкола острівка “Чайка” на Тернопільському ставі розпочали наприкінці липня. Водойму спочатку осушили, далі чиститили дно. Аби забрати півтора метри намулу, на водоймі працювала спеціальна техніка. Флора і фауна, запевняє влада, від очищеня не постраждали.
– Закінчили очистку озера повністю. Доречі вивезли з дна озера близько 800 тонн багнюки. Озеро повністю очищене. Не залишилося тих водоростей, які давали неприємний запах. Ті шлюзи, де вода входила і заходила були настільки замулені, що там залишилися сантиметри, куди мала поступати вода і вода фактично стояла, вона не циркулювала, зараз пішла циркуляція води. Риби там достатньо, хоч казали, що риби там не буде, вона спокійно собі заходить з озера, – говорить міський голова Тернополя Сергій НАДАЛ.

-1 thoughts on “З тернопільського ставу “Чайка” вивезли майже вісімсот тонн багнюки

  • 15:12 | 18.08.2011 о 15:12
    Permalink

    А якщоб не затопило то 200 тонн)))

Коментарі вимкнені.