На Тернопіллі сусіди вбили собаку і можуть причинити шкоду власниці?

Відома у Тернополі майстриня із валяння вовною, барабанщиця гурту “Дабл Бабл”, сестра Зоряни Биндас – Оля, хвилюється за свою маму, яку нікому захистити від сусідів. Ті колись вже стріляли у кота, кілька днів тому убили собаку і тепер Оля боїться, аби не зробили шкоду мамі. 

6 років тому я знайшла його в мороз 20 градусів у сусідському рові в селі Великі Гаї.

Я прийшла додому і просила батьків підгодовувати тварину, аби вона не померла з голоду і холоду. Хоч на той час у нас було 2 собаки і ми не дуже мали змогу брати ще одного – та взяли з татом і заварили йому каші з зупою, котрі їли тоді на вечерю. Тварина боялась нас і ми підходили, залишали їжу і йшли за пару метрів, чекаючи поки доїсть. І так декілька місяців. Потім Чапко (так ми його називали) почав підходити до нас під фіртку, заглядати за нами, за нашим побутом і чекати свого куска хліба і щирої посмішки від незнайомців. Пройшло ше декілька місяців і Чап давав нам лапу, радів і чесно відгавкував на подвір’ї свою їжу. Багато сусідів теж хотіли його собі в пси, бо порода дорога і тварина симпатична, годували його і мясом, і кістками, та Чап вибрав нашу звичайну кашу, котру ми розводили кефіром чи супом, бо на той час не могли дозволити тварині щодень купувати мясо. Мама жартома називала Чапкову миску – чапківницею, а незамислувате ім’я прийшло само по собі зважаючи на породу чау-чау.

Але знайшлись недоброзичливці, котрим муляло в оці чи то щира любов до братів наших меньших чи то поважна порода тварини.

Вже багато років поспіль сусіди за розвагу собі брали гепати в тварин зі зброї, і я мала сумний досвід рятування свого кота о 12 ночі з ветеринаром. Тварина пішла з життя 3 роки тому від пострілу в голову. Я писала заяву в міліцію, зрозуміла ще тоді, що поряд живуть небезпечні люди. Правоохоронці приїхали, поспілкувались з сусідами, провели застережну бесіду про кримінальну відповідальність щодо таких дій проти тварин.

Невдовзі сусід вчепився і до пса, прийшов якось до мами, коли та була сама, і погрозив, що застрелить його, бо той не прив’язаний (хоч тварина була на подвір’ї і охороняла територію).

З пятниці на неділю тварина пропала, про що я згадувала просячи про інформацію від людей, котрі можливо десь бачили. Через два дні, потримавши метрву тварину, сусіди підкинули нам її на подвіря, де після огляду знайшли сліди від пострілів і одушення.

Підкажіть, друзі, що робити. Мама плаче вже 3 дні, переживає, бо неврівноважений сусід може причинити їй шкоду, батько на 2 місяці у від’їзді і не має змоги повернутись в Україну. Я щодень плачу і згадую ту першу лапку котру мені дав Чапкіс, серце розривається від думок про таке замучення безневинної істоти і страх за здоров’я і життя мами.

Оля Биндас

-1 thoughts on “На Тернопіллі сусіди вбили собаку і можуть причинити шкоду власниці?

  • 12:54 | 3.07.2014 о 12:54
    Permalink

    потрібно знов повідомитипрацівників МВС, це 100 пудово.. Бо вразі чого, вони скажуть чи Ви їх неповідомляли про повторне знущання та заляковання мами, і тому ніяких дій не робили. Робіть але по закону і вимагайте в міліції, щоб вони захищали та шось робили в таких випадках.
    п.с. а можна ще приїхати в село у тупо роздати сусідам жостко, побити ногами та руками їх. але це буде не по закону і ділему не вирішить…..

    • 20:26 | 16.07.2014 о 20:26
      Permalink

      ти дивись щоб ці сусіди тобі тупо не роздали жоско руками і ногами,перед тим як таку хринь писати треба бути впевненим на всі 100 процентів що все було сауми так як пише в статті, а чому там не написано що ця собака завжди ходила по вулиці,ане була на подвірї у власників,чому не написали що вона вкусила свого власника та його дочку, про те що діти боялися ходити по дорозі томущо він завжди там лежав, якщо людина хоче мати собаку то собака повинна бути або у вулєрі,або на привязі,або бігати лише по своєму загородженому подвірї,ане по дорозі де граються діти, або по чужим городам і толочити їхній орожай.

  • 13:19 | 3.07.2014 о 13:19
    Permalink

    дзвони в міліцію , бери самооборону і автомайдан і за сраку сусідів – перестять так що заікатись почнуть , ну і в прав захисту трварин

Коментарі вимкнені.