На дорогу державного значення, яка проходить через Бережани, не виділяють кошти

Чи варто бережанцям найближчим часом чекати доріг «європейського рівня»? Про це та інше розповів міський голова Володимир Музичка разом із своїм заступником Ігорем Гулем.
В минулі роки ремонт доріг відбувався за рахунок надходжень коштів до міського бюджету від податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, збору за першу реєстрацію транспортного засобу. Це було більш ніж 0,5 млн. гривень в рік. З прийняттям нового Податкового Кодексу з 1 січня 2011 року даний податок відмінено, – пише Береж інфо.
Дороги профінансовані з бюджету. Цьогоріч проремонтовано доріг на загальну суму 1.189.793 гривні.
Дорога державного значення СТРИЙ – ТЕРНОПІЛЬ – КІРОВОГРАД – ЗНАМ’ЯНКА, що проходить через бережанські вулиці Тернопільську, Рогатинську та С.Бандери. Вона обслуговується Службою автомобільних доріг Тернопільської області, а не містом. Біля 3 тисяч автомобілів проїжджає нею за добу, а це все – чужі люди, потенційні туристи, що дивляться на наше місто.
– Дуже хотілося б, щоб  на її ремонт виділялося більше коштів. Звичайно, стан доріг залежить і від місцевих жителів. Самі люди не бережуть дороги, викидають на них сміття, що залишається від ремонтних робіт, відводять до доріг каналізації. А нещодавно ми були взагалі шоковані – по вулиці Шевченка покрали всі ливневі люки, не обійшли стороною і вулицю Банкову. Дуже б хотілось, щоб працівники міліції звернути увагу на пункти прийому металу та прийняли міри щодо запобігання даним злочинам. Зазначу, що на придбання нових люків бюджету міста потрібно витратити до 5 тисячі гривень, які могли б витратити для ремонту тих же вулиць, – зазначає Володимир Ярославович.
Також нещодавно міський голова м.Бережани побував у Києві на індивідуальному прийомі в заступника голови Державної служби автомобільних доріг України Володимира Олексійовича Галушка, який особисто пообіцяв гроші на ремонт доріг.

Коментарі вимкнені.