На Тернопільщині рівень захворюваності на вітрянку зріс на 44%

Рівень захворювання на вітрянку зріс за останні роки в Україні. Медики кажуть, що сьогодні є підстави говорити ро пік вітрянки в нашій країні. Про це журналістам у Києві заявила завідувач діагностично-інфекційного відділення клініки «Охматдит» заслужений лікар України Раїса Мостовенко. Яка ситуація із захворюваннями на вітрянку на Тернопільщині – TV-4 поцікавилjсь у санепідстанції.

Інфекційні хвороби мають свої підйоми та спади, які з певною періодичністю повторюються. За словами медиків, кілька років тому був спалах кору, у 90-х роках, – дифтерії. Сьогодні є підстави говорити про пік вітрянки. Але критичною ситуацію лікарі не називають. На Тернопільщині за 4 місяці цього року в санстанції зареєстрували 246 випадків захворюваності вітрянкою на 100 тисяч населення.

– В порівнянні з минулим роком, рівень зріс в нас на 44 %. У минулому році у нас найбільше по районах випадків реєструвалося по Теребовлянському, Чортківському та місті Тернополі. Але, що відрадно, що ми намагаємося корегувати і контролювати ситуацію, в першу чергу, в організованих групах – то в нас спалахів, тобто коли 5 випадків заховрювань одночасно, то в нас таких спалахів не зареєстровано. В області, з початку року таких випадків немає,, – розповідає заступник головного Державного санітарного лікаря Тернопільської області Нінель ЦЯПА.

Панікувати батькам не варто, наголошують лікарі. Адже не за горами літо, а в теплі місяці інфекція вітрянки неактивна. Та провітрювати свої домівки і слідкувати за здоров”ям дитини обов’язково потрібно щодня.

Вакцина проти вітрянки в Україні, зокрема на Тернопільщині, є, каже Нінель Цяпа. Щепити нею дітей, особливо з проблемами зі здоров’ям, медики батькам рекомендують. Щоправда, таку вакцинацію їм доведеться оплатити з власної кишені.

Коментарі вимкнені.