Як тернополянам вдало зустріти Новий 2013 рік

Астролог Олена Максимова дає поради, як вдало зустріти Новий 2013 рік.

Не намагайтеся підігнати одяг і страви на Новорічному столі під символ наступного року за Східним календарем. Нема сенсу догоджати господині року Змії, бо східний Новий рік почнеться тільки 10 лютого. Не варто гнівити Дракона, рік якого маємо зараз.

Опівночі з 31 грудня 2012-го на 1 січня 2013-го минатиме остання хвилина Марса, а ось у 00.01 хвилину починається година Сонця. Тоді найкраще й починати святкування. За годину до опівночі гості за столом можуть розсваритися.

Сховайте подалі піротехніку. Навіть бенгальські вогники й хлопавки. Триває вогненебезпечний період, бо Сонце в сусідньому градусі буде розташоване в сполученні з Плутоном. А ця планета відповідає за руйнування. Не варто лягати спати з увімкненою гірляндою. Навіть вона цієї ночі становитиме небезпеку.

Жінка повинна виглядати ніжною. Добре, якщо приталену сукню прикрашатимуть рюші й волани. В одязі має бути якомога менше темних і похмурих тонів, не варто надягати чорне і яскраво-червоне. Сукня повинна бути світлою і легкою, з мінімальною кількістю великих і складних прикрас. Любителям темних відтінків краще зупинитися на синьому.

Одяг повинен вигідно підкреслювати спину й талію жінки. Не варто вбиратись у штани і масивні светри. Поверх плаття можна одягти кофтину легкої ажурної в’язки. Як ніколи доречний буде пояс, але не шкіряний. Протипоказані металеві пряжки, великі ґудзики і застібки. Якщо вибираєте між золотом і сріблом, то віддайте перевагу останньому.

Волосся краще розпустити. Не підійде важкий і яскравий макіяж. Акцент зробіть тільки на очах.

Крім ялинки і новорічних куль, удома мають стояти квіти. Не шкодуйте на оздоблення оселі серпантину. У будинку повинно пахнути ваніллю, корицею, коріандром. Запаліть ароматизовані свічки.

На більшість забаганок може не вистачати грошей. Зате на столі не варто економити. Не налягайте на здобу. Не варто пекти пироги й булки. Не можна подавати страви з кістками — рибу і м’ясо. Небажаний на столі холодець. Холодні блюда не повинні бути занадто масними. Купіть багато хорошого сиру різних сортів. Сиров’ялену ковбасу замініть на нарізку з буженини. Якщо на столі будуть бутерброди, то бажано робити не з тостів, а зі звичайного свіжого батона. З приправ не можна використовувати кмин, чорний перець. Останній сміливо замініть на запашний. Страви прикрашайте базиліком і м’ятою.

З десертів доречними будуть свіжі фрукти. З тістечок найкраще пасують еклери з легким кремом. Замість слойок спечіть бісквіт або пісочне печиво. Для гурманів вечір добре закінчити великою кількістю шоколаду, він може бути скрізь — і в кремі, і в оздобленні торта.

Горілка і коньяк — недоречні напої в цю ніч. Пасують хороші вина. Жінкам найкраще підійде мартіні й солодке десертне вино. Традиційний узвар краще замінити на свіжовичавлений яблучний і апельсиновий сік. Не їжте консервованих фруктів.

Gazeta.ua

Коментарі вимкнені.