Ірена Карпа у Тернополі розповіла рецепти улюблених страв

Торішнє фото. В Албанії Ірена ходила у футболці “Файне Місто”!

Коли Ірена Карпа їде до батьків у Яремче, по дорозі часто заїжджає у Файне місто, де їй завжди раді. Під час попереднього такого візиту ми розпитали Ірену про її улюблені кулінарні рецепти. Це – смачно, корисно і просто.

Курка «Карі»: простий рецепт у наших широтах

На оливковій олії підсмажити дрібно порізані імбир, часник, (за бажанням) цибулю та чилі – все посолити і додати приправу «Карі». Смажимо все до золотистої скоринки. Після цього вміст пательні викладаємо в окремий посуд, смажимо куряче філе (його попередньо краще вимочити у солі, щоб було корисніше), солимо. До курки можна додати будь-які овочі (навіть заморожені), далі на сковорідку додаємо арахісові горіхи (якщо вони не смажені). Наприкінці додаємо кокосове молоко або значно економніший варіант – звичайну сметану і небагато окропу, зажарку з імбиру, часнику, чилі. Подавати бажано з рисом.

Суп з чечевиці

Промиту чечевицю добре зварити (впродовж двох годин). Замочувати попередньо чечевицю не треба. Тим часом на сковорідці підсмажити в оливковій олії імбир, часник та чилі. Важливо, щоб у звареній чечевиці було трохи води, якщо випарувалася – додати окропу, підсмажені овочі, сметану і карі. Смачного!

Ірина Юрко

Фото автора

Коментарі вимкнені.