Художники без майстерень — тернополянам

Упродовж 2011 року художники без майстерень провели 9 виставок. Ініціатор і організатор заходу Микола Мамчур розповідає, що в рамках проекту організовували експозиції не тільки в Тернополі, а й мали виїзні виставки в Почаєві, Кременці, Львові.

Остання за цей рік виставка відбулася в обласному центрі. У ній брали участь 8 авторів: Микола Мамчур, Оксана Дученчук, Ольга Бологова, Петра Ковальська, Іван Лазор, Олександр Шура, Тетяна Смирнова і художник з Індії С. Вагула. Митці з Тернопільщини та інших регіонів України представили поціновувачам живопису понад 40 робіт.

Картини в основному написані олією, також були акварелі і графіка, кажуть організатори. Представлені були майже всі жанри живопису, крім натюрморту. Як зазначила художниця Оксана Дученчук, мета її творчості — відтворити у картинах те, що важко помітити людині у вирі щоденних клопотів.

Микола Мамчур поділився планами вже на наступний, 2012 рік: «Незабаром ми розпочнемо видавати квартальний дайджест. Для читачів він буде доступним як у друкованому, так і в електронному варіанті. Окрім цього, проводитимемо безкоштовні майстер-класи із живопису через інтернет».

Тамта ГУГУШВІЛІ, «Вільне життя плюс»

Коментарі вимкнені.