Із Заходу в Україну валить наркотична «синтетика»

Проте й доморощені «наркобарони» також не пасуть задніх.
У столиці оперативники СБУ та міліції затримали наркоділка, який налагодив канал постачання в Україну з країн Західної Європи психотропних речовин, що продавалися у нічних клубах столиці та Київської області, – пише газета “Високий Замок”.

Під час затримання 39-річного наркоділка, розповіли у прес-службі СБУ, у нього вилучили чотири тисячі піґулок екстазі. На “чорному ринку” така партія коштує 500 тисяч гривень.

Заробити на наркоманах, вирощуючи традиційні для України мак і коноплю, не проти й чимало доморощених “наркобаронів”. З початку цього літа лише на Івано-Франківщині правоохоронці виявили та знищили понад 11 тисяч рослин маку та конопель. Найбільшу плантацію, розповіли у секторі зв’язків з громадськістю УМВСУ в Івано-Франківській області, міліціонери виявили у селі Королівці Коломийського району, де 55-річна жінка вирощувала майже півтори тисячі кущів маку.

На Закарпатті правоохоронці виявили посів коноплі на… балконі квартири однієї з багатоповерхівок Ужгорода. А “мічурінець” із Виноградового вирощував коноплю у теплиці, встановивши найвигідніший для цієї рослини температурний режим та підживлюючі рослини добривами.

А тим часом…

Неподалік пункту пропуску через українсько-польський кордон “Шегині” співробітники СБУ затримали двох громадян Польщі. Вони контрабандою ввезли в Україну особливо небезпечну психотропну речовину – амфетамін.

Поляки лише виїхали за межі пункту пропуску, розповіли у прес-службі УСБУ у Львівській області, як одразу спробували продати за 190 євро поліетиленовий пакет з порошком амфетаміну місцевому жителю. Проти затриманих іноземців порушили кримінальну справу.

Коментарі вимкнені.