Британська газета The Guardian відмовляється від паперу

Одна з найстаріших та найвідоміших британських газет The Guardian стане першим періодичним виданням в Великобританії, яке перестане друкуватися на папері і повністю перейде в інтернет.

Група компаній Guardian Media Group (GMG), що видає газету, оголосила про те, що вже до кінця цього року в США припиниться випуск паперової версії The Guardian, і вона буде існувати виключно в електронному форматі. ComputerworldUK.com пов`язує  це рішення керівництва GMG з фінансовими втратами групи, які в минулому році склали 33 млн фунтів ($ 53,5 млн).

За словами глави GMG Ендрю Міллера, «докорінні перетворення» були неминучими, оскільки «бездіяльність була вже неможливою». У поточному фінансовому році доходи від цифрових видань, які видає GMG, за попередніми оцінками, досягнуть 47 млн. фунтів (більше $ 76 млн). Міллер сподівається, що нова стратегія розвитку медіахолдингу допоможе збільшити ці доходи до 91 млн фунтів ($ 147 400 000) в 2016 році.

Головний редактор The Guardian Алан Расбріджер вважає, що частка коштів, що виділяються на розвиток цифрового контенту, в структурі витрат GMG незабаром досягне 80%.

«Майбутнє будь-якої газети так чи інакше за цифровими форматами », – сказав Расбріджер, обмовившись, утім, що періодичні видання не перестануть друкуватися на папері вже завтра, хоча їх онлайн-версії вже стають для видавців пріоритетними.

The Guardian була заснована в Манчестері в 1821 році. Друкована версія газети в січні 2011 року була третьою в Великобританії (після The Daily Telegraph і The Times) за щоденним накладом – 279 308 примірників.

Сайт guardian.co.uk – найвідвідуваніший з сайтів британських газет, причому його зміст частіше за все  істотно відрізняється від паперового видання.

http://www.telekritika.ua

 

Коментарі вимкнені.