У Тернополі будуть “європейські дороги”

9 вересня о 11 годині в Арт-барі “Коза” відбудеться презентація проекту голландського архітектора Мішеля Хейсена та фотографа Ханса Стакелбейка «Європейські дороги, майбутнє мобільності».

Архітектор Міхел Хейсен та фотограф Ханс Стакелбейк, відомі як «волохань і бородань», протягом чотирьох тижнів подорожували європейською  магістраллю Е50 Брест — Каспійське море. Вирушивши 31 серпня у шлях тривалістю 10 000 км, нідерландці фотографували і вимірювали громадський простір, спілкувалися із офіціантками, власниками крамничок та механіками, а харчувалися лише у придорожніх закладах харчування.

Повернувшись, мандрівники презентують свої спостереження державній комісії з планування простору.

У травні 2009 року Хейсен і Сталкелбейк «задокументували» європейську магістраль Е75 Баренцеве море — Крит, найдовшу європейську трасу південного напрямку (5 700 км). Разом ці проекти є спробою перехресного перетину Європи і фіксації різноманіття дизайну мобільності у різних країнах.
Організатори презентації Ресурсний центр за підтримки Тернопільського консорціуму НУО та Посольства Королівства Нідерландів в Україні

Коментарі вимкнені.