У Тернополі суд “наказав” святкувати День Перемоги

Відзначати День Перемоги, а не День пам’яті загиблих у другій світовій війні доведеться у Тернополі.

Суд визнав незаконним рішення міської ради, яке стосується відзначення державних свят і зобов’язав міську раду привести це рішення у відповідність до вимог чинного законодавства.
– У листопаді минулого року Тернопільська міськрада затвердила комплексну програму розвитку культури на 2012-2015 роки. – повідомила заступник прокурора Тернополя Галина Зарівна. – В одному з пунктів програми депутати затвердили заходи не з нагоди державного свята Дня Перемоги, а Дня пам’яті загиблих у другій світовій війні.
Відтак, прокуратура Тернополя опротестувала це рішення, оскільки в жодному законі України нема визначення Дня загиблих у другій світовій війні як державного свята і вимагала у міськради привести це рішення у відповідність до чинного законодавства. Однак депутати на одному із своїх сесійних засідань протест прокурора відхилили.
Після цього прокуратура подала позовну заяву у Тернопільський окружний адміністративний суд з вимогою визнати незаконним та зобов’язати міську раду привести своє рішення, що стосується відзначення державних свят, у відповідність до вимог чинного законодавства.
Як повідомила Галина Зарівна, у своїй постанові, винесеній 11 квітня, суд задовольнив позовні вимоги прокурора Тернополя, – пише “20 хвилин”.

Коментарі вимкнені.