Тернопільські нардепи наплювали на громаду

Сьогодні, 11 квітня, громадськість Тернополя, зокрема Координаційна рада Громадських організацій, домовилася зі “свіжим” начальником управління МВСУ в області Василем Облещуком про те що Громадську раду при управлінні поміняють – до її складу увійдуть тернопільські громадські діячі, активісти та журналісти.

Це стало першим кроком до контролю міліції мешканцями, зокрема, громадськими організаціями Тернополя.

Проте цей діалог руйнують тернопільські народні депутати, яким зі столиці, вочевидь, не надто далеко видно стан справ “на місці”.

Зокрема, на скриньку “Погляду” як і інших видань міста, надійшла свіжа інформація від прес-служби нардепа Олексія Кайди:

«11 квітня під час пленарного засідання сесії Верховної Ради України народні депутати від фракцій «Свободи» Олексій Кайда, Михайло Головко, «Удару» Ігор Побер та «Батьківщини» Іван Стойко звернулися до Генерального прокурора та міністра внутрішніх справ України щодо перевірки причетності до виконання злочинних вказівок режиму Януковича під час мирних протестів громадян протягом листопада 2013 року-лютого 2014 року начальника тернопільської міліції Василя Облещука, його першого заступника Валерія Гіля та колишнього начальника Віктора Сака. Зокрема, у запиті йдеться про факти виконання злочинних вказівок керівництвом обласної міліції, застосування зброї проти мирних протестувальників під час акцій протесту 18-19 лютого у Тернополі.»

Як доказ, наводять скандальний матеріал на одному із тернопільських інтернет-ресурсів  (вочевидь, проплаченому) про начебто розмови керівництва тернопільської міліції  часів Майдану, де екс-керівник УМВСУ в Тернопільській області В.Сак віддає своїм заступникам (В.Облещуку і В.Гілю) злочинні накази.

–         Ми вважаємо,  що таким чином народні депутати Олексій Кайда, Михайло Головко, Ігор Побер та Іван Стойко ігнорують думку тернопільської громади, – повідомили у прес-службі Координаційної ради Громадських організацій Тернопільщини.

Нагадаємо, що під стінами УМВС області ВО “Свобода” та “УДАР” вже кілька разів проводили акції проти призначення та за звільнення Василя Облещука. Проте ці акції були менш чисельними, аніж ті, які проводили опоненти: громадські діячі чи пересічні тернополяни у підтримку кандидатури Облещука.

Нагадаємо також, що начальник МВС області єдиний чиновник, який не побоявся вийти до народу на віче. Проте представники Штабу національного спротиву не дали можливості чоловікові висловитися. За це їх засвистала громада Тернополя.

Окрім того, перед призначенням Облещука на цю посаду, на сайті видання 20 хвилин було розміщене опитування, яке показало, що велика кількість люду підтримує кандидатуру Облещука на посаду керіника обласної міліції. Така величезна кількість учасників опитування – вперше за всю історію існування цього сайту, каже наша колега з редакції “20 хвилин”.

Чим керувалися нардепи, роблячи голосні заяви – невідомо. Але, як видно з фактів наведених вище – не думкою громади.

Довідка:

До Координаційної ради Громадських організацій Тернопільщини входять неполітичні об’єднання громадян – понад сім громадських організацій.

ЛюПка Вовк

-1 thoughts on “Тернопільські нардепи наплювали на громаду

  • 18:56 | 11.04.2014 о 18:56
    Permalink

    До Координаційної ради Громадських організацій Тернопільщини входять неполітичні об’єднання громадян – понад сім громадських організацій. – ХТО САМЕ ВХОДИТЬ?????

Коментарі вимкнені.