Борець з горілкою Головко здав міліції нічні алкогольні точки

Депутати міської ради підтримали Програму зміцнення охорони громадського порядку в місті «Правопорядок» на 2012-2015 роки. Доповідачем по даному питанню виступав начальник міської міліції Андрій Матрифайло. Народні обранці скористались присутністю головного міліціонера на сесії і підняли проблеми, які на сьогоднішній день є актуальними для міста, – пише ЗЗ.

Зокрема, лунали нарікання, що міліціонери не можуть впоратися із нічною торгівлею алкоголем. До депутатів регулярно надходять звернення від мешканців Тернополя, що деякі магазини все ж таки ігнорують заборону міської ради і продають алкоголь після 22.00.

– У мене є конкретні адреси і не реагування з вашої сторони. Наприклад, на вулиці Привокзальній. Я безпосередньо сам писав депутатське звернення на вас, що там відбувається нічна торгівля. Ви переадресували це на лінійний відділ міліції і, відповідно, реакції ніякої. Торгують алкоголем на вулиці Злуки магазин «Інград», вулиця Будного магазин «Сова», вулиця Живова магазин «Нізон», вулиця Симоненка магазин «Аляска», вулиця 15 квітня, вулиця Львівська і таких звернень і скарг від мешканців є дуже багато, є факти, що після 22.00 години продають алкоголь, – зауважив депутат Михайло Головко.

У свою чергу, Андрій Матрифайло запевнив присутніх, що міліція докладає максимум зусиль у цьому напрямку, проводить відповідні рейди спільно із муніципальною поліцією, а де є порушення – складаються протоколи. Належним чином реагують правоохоронці і на депутатські звернення та скарги громадян.

– Але ми не можемо прив’язати до кожного магазину міліціонера, зрозумійте і нас. Будемо реагувати. Це є порушення. Є рішення сесії і ми зобов’язані його виконувати, – запевнив міліціонер.

Протокольним рішенням сесії правоохоронцям доручили посилити контроль за продажем алкоголю в нічний час і залучити до спільних рейдів податкову службу. Адже податківці мають право за порушення правил торгівлі брати штраф у 1700 гривень і більше. А це покарання для недобросовісних продавців буде більш вагоміше, ніж адмінштраф у розмірі 51 гривні. Активізувати роботу у цьому напрямку наказали і управлінню муніципальної поліції. Головний поліцай міста визнає, що робота це не із легких.

– Зрозумійте, що дуже багато є причин, через які нам як цивільному органу дуже тяжко виконувати це рішення. Тому доводиться проводити більш профілактичну роботу. Якщо знаємо, що там є торгівля, а задокументувати не можемо, проводимо профілактичну роботу, співбесіду, обстежуємо об’єкт на предмет благоустрою, порушення правил торгівлі тощо, – запевнив начальник управління муніципальної поліції Сергій Волков.

За його інформацією, з моменту прийняття рішення щодо заборони торгівлі алкоголем після 22.00 години ними було проведено 19 рейдів та складено 26 протоколі, які направлені на адмінкомісію.

-1 thoughts on “Борець з горілкою Головко здав міліції нічні алкогольні точки

  • 22:04 | 17.12.2011 о 22:04
    Permalink

    А що САМЕ робить Головко?

Коментарі вимкнені.