Новий глава греко-католиків вступив на престол

У Києві в неділю відбулася інтронізація новообраного глави Української греко-католицької церкви (УГКЦ) Святослава (Шевчука).
Церемонія проходила в головному храмі українських греко-католиків – Патріаршому соборі Воскресіння Христового, повідомляє Інтерфакс-Україна.
Своє предстоятельське богослужіння владика Святослав почав молитвою входження на престол. Нового главу УГКЦ надалі літургійно будуть величати як патріарха.
На церемонію запрошено близько тисячі гостей: представники всіх єпархій та екзархатів УГКЦ (прибули близько 60 ієрархів УГКЦ та інших східних католицьких церков), державної та місцевої влади, місцевих і міжнародних громадських організацій, а також різних конфесій та релігійних організацій.
Як пояснив керівник департаменту інформації УГКЦ ієрей Ігор (Яців), літургія, приурочена інтронізації верховного архієпископа, є офіційним завершенням виборчого Синоду єпископів УГКЦ.
Як повідомляє УНІАН, на церемонії були присутні колишній президент Віктор Ющенко з дружиною Катериною Ющенко, заступник глави адміністрації президента Ганна Герман, посол США в Україні Джон Теффт.
Разом з тим, президент Віктор Янукович привітав греко-католиків із введенням на престол нового глави церкви. “Бажаю усім, і, зокрема, новообраному Верховному Архієпископу УГКЦ Святославу (Шевчуку), добра, миру, здоров’я і благодаті”, – йдеться у привітанні.
Лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко також привітала архієпископа Святослава.
“Переконана, що вибір Синоду УГКЦ був не випадковим. Ваш досвід і глибока віра в Бога дають упевненість, що Ви зможете достойно продовжити справу великих попередників, світлої пам’яті: Андрея Шептицького, Йосипа Сліпого та Мирослава Любачівського”, – зазначила вона.
Новий глава Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук був обраний двома третинами голосів учасників виборчого синоду УГКЦ 23 березня. Після офіційного підтвердження з Ватикану, яке було отримано 25 березня, єпископ, обраний главою УГКЦ, дав обіцянку ревно виконувати свої обов’язки.
Українська правда

Коментарі вимкнені.