Скандал: У Google потрапили документи відомств Росії з грифом “таємно”

До кешу пошуковика Google потрапили службові документи державних міністерств та відомств Росії з грифом “таємно” і “для службового користування”, – пише ТСН.

Для отримання посилань на них досить вбити в рядок пошуку певний запит.

Серед проіндексованих пошуковиком матеріалів – документи Федеральної антимонопольної служби, Федеральної міграційної служби, Рахункової палати, Міністерства економічного розвитку та інших структур.

Серед інших Google видає файли для службового користування, розміщені на сайті gov.ru.

Всього в пошуковій видачі Google виявлено близько 200 файлів, помічених грифом “таємно” або “для службового користування” у форматах DOC і PDF.

Серед документів, які опинилися у відкритому доступі, є датовані з 2002 по 2011 роки.

За минулі два тижні в Рунеті сталися одразу три великих витоки інформації через пошукові системи.

Про останній витік стало відомо напередодні, коли в пошуковику “Яндекс” проіндексувалися анкети, які користувачі заповнювали на сайті RailwayTicket.ru під час покупки електронних залізничних квитків.

При певному запиті пошуковик видавав усю інформацію про замовлені квитки, включаючи прізвище, ім’я та по батькові пасажира, дату відправлення поїзда, його номер, пункт відправлення та призначення.

Днем раніше до пошуковиків потрапили особисті дані покупців інтернет-магазинів, у тому числі секс-шопів. У публічному доступі виявилися імена, прізвища, контактна інформація клієнтів та списки їхніх замовлень.

А 18 липня у Росії спалахнув грандіозний скандал через те, в Інтернеті опинилися приблизно 8 тисяч особистих sms-повідомлень, які були відправлені абонентами мобільного оператора “Мегафон” через сайт компанії.

За даними російських ЗМІ, до розслідування витоку даних користувачів залучені Слідчий комітет, МВС і ФСБ.

 

Коментарі вимкнені.