Які несподіванки чекають тернопільського виборця

Поява «двійників» у списках кандидатів у нардепи не робить Тернопільщину особливою. Такі дані громадянської мережі «Опора». Координатор мережі на Тернопіллі Святослав Липовецький під час засідання чергового прес-клубу зазначив, що поява у 165 окрузі ще одного Володимира Бойка – неунікальне явище, оскільки по Україні появу «двійників» фіксують на 31-му окрузі. 4 округи мають по троє «двійників».
– Для мене особисто несподіванка – поява у партійних списках УНП, – каже Святослав Липовецький. – Ця політична сила має певну популярність на Тернопільщині, але до початку виборчої кампанії вона не мала реклами, за винятком кількох статей Ярослава Джоджика у місцевій пресі. На бігбордах фігурували тільки В.Шафранський та В.Болєщук, тому те, що з п’яти округів у чотирьох УНП виставило своїх кандидатів, було несподіванкою.

Рекордною називає Святослав Липовецький кількість «паралельних» кандидатів від Партії Регіонів.

– Було зрозуміло, що влада матиме своїх кандидатів позапартійних, але здивувало те, що паралельно йтимуть члени партії і самовисуванці (наприклад, Надія Хоптян у 166-му окрузі і офіційний кандидат від ПР). Наступна несподіванка, яку підготували регіонали, – відмова Ореста Муца від членства у ПР, або Іван Чайківський, який ще у травні очолював фракцію ПР у Тернопільській районній раді. Думаю, рекордною є кількість членів ПР, які балотуватимуться по 164-му окрузі. – п’ятеро.

Наступна несподіванка, за версією Святослава Липовецького, поява на 165-му окрузі Володимира Петровського («Удар»).

І остання несподіванка від «Опори» – поява на округах по двоє кандидатів, які представляють союзні політичні сили. Так, скажімо, на 165-му окрузі опозиція представлена кандидатами від ВО «Батьківщина» (В.Бойко) і НРУ(А.Вихрущ), або ж «КУН» (В.Ткач) і УНП (В.Болєщук).

Новини Тернополя “Погляд”

Коментарі вимкнені.