На Тернопільщині протестують медики

Бо в містечку Почаїв закривають місцеву лікарню. Усе – в рамках оптимізації і реформування медичної галузі. Головний лікар уже оголосив про закриття кількох відділень і скорочення працівників. Про це повідомили журналісти телеканалу ZIK.

«На останній нараді, коли збиралися всі головні лікарі і наш начальник управління охорони здоров‘я чітко і ясно сказав, що дивіться на сайт управління, де наведені цифри про скорочення ліжкового фонду в області», – розповіла завідувачка поліклініки у м. Почаїв Надія Романів.

Приміщення лікарні нещодавно віддали у власність Лаври. Тепер медики орендують у монахів будинки, де лікують людей. Щоправда, ченці наразі не виганяють хворих на вулиці. Причиною скорочення лікарняних місць обласні чиновники назвали бюджет. У скарбниці на цей рік бракує коштів для утримання усіх лікарень, тому й закривають провінційні відділення районних медичних закладів.

«У рік в нас проліковується близько трьох тисяч жителів. Хірургічне відділення – в рік 510 хворих проходить.

В Почаєві лише в хірургії щороку проводять майже 400 операцій. Тепер же хірургічне і пологове відділення надумали закрити», – зазначив завідувач відділення поліклініки у м. Почаїв Віталій Черепенко.

Уже завтра десятки працівників лікарні можуть опинитися на вулиці. Тим часом депутати Почаївської міськради кажуть: в області задумали скорочення, не врахувавши специфіки міста. До тутешньої Лаври щороку приїжджає безліч прочан, а вони також хворіють і звертаються до лікарів. Тож місцеві мешканці обіцяють акції протесту проти закриття їхнього медичного закладу.

Коментарі вимкнені.