Збитки прокуратури після “ночі гніву” в Тернополі – 1 млн грн (відео)

На брифінгу прокурора Тернопільської області Юрія Гулкевича 18 квітня він озвучив суму збитків, яких зазнали міська та обласна прокуратури внаслідок погромів уночі 18 лютого.

– Біля одного мільйона гривень – це сума збитків. Ми звертаємося до керівництва Генеральної пркуратури про виділення коштів для усунення тих наслідків. Це й комп’ютерна техніка і ремонтні роботи. Говорити про компенсацію не доводиться, бо відшкодування передбачається з винних осіб. А ці провадження є закриті на підставі закону, який забороняє здійснювати збір будь-яких даних стосовно осіб, які приймали участь в акціях протесту.

Основною проблемою наразі є комп’ютерна техніка. Зі слів головного прокурора, 95% наявної техніки було знищено. Наразі Генпрокуратура виділила 15 системних блоків. Але цього недостатньо, каже Юрій Гулкевич, адже кількість оперативних працівників сягає сотні.

Щодо справ, які були спалені в “ніч погромів”, то частина з них на стадії відновлення, а частину відновити уже неможливо. Переважна кількість справ – це закриті.

– Ми працюєм, але це тривалий процес. Якщо людей допитували, значна кількість допитів… Зараз треба робити все по-новому.

Люба Вовк, новини Тернополя “Погляд”

Коментарі вимкнені.