Електронна медицина: що впроваджують у Тернополі?

Презентація єдиного інформаційного ресурсу для закладів «Центру первинної медико-санітарної допомоги» http://www.medical.te.ua/ відбулася у приміщенні Тернопільської міської ради. Невдовзі цей ресурс допоможе пацієнтам записатися на прийом до дільничного сімейного лікаря або вибрати іншого лікаря через Інтернет, дізнатися актуальну інформацію та отримати відповіді на запитання, а медичним працівникам – отримати важливу інформацію про стан здоров’я пацієнта.

«Важливим етапом у нашій роботі – дотримання закону про захист персональних даних. Це означає, що усі дані про медичні показники пацієнтів не зможе бачити ніхто, окрім лікарів, відповідно до їх повноважень. У цій системі створена електронна база пацієнтів, проте доступу ні до своїх даних, ні до інформації про інших пацієнтів тернополяни не матимуть, – розповідає Оксана Фіцак, директор ТОВ «Медіасофт». – Одним із інструментів цього порталу є запис пацієнтів до сімейних лікарів, у тому числі є можливість вільного вибору лікаря, а також на сайті пацієнти отримуватимуть відповіді на актуальні питання».

Також у системі лікар може здійснювати контроль за проходженням необхідних обстежень пацієнтами, які повинна проходити кожна людина хоча б раз у рік. Також буде впроваджений реєстр для диспансерних та лежачих хворих, у якому медичні працівники будуть відмічати час і дату приходу до таких пацієнтів.
Подавати власні пропозиції та побажання щодо роботи ресурсу http://www.medical.te.ua/ можна у «Центр первинної медико-санітарної допомоги» за телефоном 52-45-50, на електронну пошту tcpmsd@ukr.net, а також у відділ охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради за телефоном 52-56-96 (м. Тернопіль, бул. Т.Шевченка, 1).

Наразі ще триває тестування системи, тому запис до лікарів за допомогою порталу буде здійснюватися згодом, про що додатково буде повідомлено на сайті.

Коментарі вимкнені.